Kurssin virallinen ilmoitustaulu: Tutkintosäännössä puhutaan, että kurssin suoritukset ilmoitetaan ilmoitustaululla, ja aikoinaan sillä on tarkoitettu Nopan Results-kohtaa. Tuliko MyCourses-ympäristöön tällainen standardipaikka?
Dummy-aktiviteetti Gradebookiin: Miten luodaan dummy-aktiviteetti, johon voidaan helposti sitten kirjata joku MyCourses-ympäristöön aktiviteettien ulkopuolinen suoritus, kuten vaikka perinteinen tentti? Voisiko se sarake gradebookissa olla valmiina ja siihen syötetään tieto ilman exceleitä?
Anonyymi keskustelualue: Voiko MyCourses-ympäristössä luoda anonyymin keskustelualueen?

"Nimetöntä viestintää" ei foorumeilla voi olla. Keskustelualueen asetuksissa  voi määritellä "näytä vain postaajan etunimi", mutta käyttäjän koko nimeä ei saa pois näkyvistä.

Suunnittelun periaatteena on ollut, että jokainen järjestelmän käyttäjä on vastuussa sanomisistaan ja tekemisistään omalla nimellään. Toinen näkökulma asiaan on se, että järjestelmän muuttaminen tältä osin edellyttäisi core-muutoksia. Niitä emme kustannussyistä pysty tekemään kuin hyvin rajoitetussa määrin.

Tukemistamme järjestelmistä http://presemo.aalto.fi mahdollistaa vastaajien/kysyjien anonymiteetin, mutta sillä hinnalla, että keskustelu on linkin tietävien nähtävissä ­ siis käytännössä anonyymi ja avoin.

Kolmella kurssilla on keskenään yhteiset luennot, mutta palautettavat tehtävät, niiden ohjeistukset sekä arvostelu eroavat toisistaan. Olisiko erillinen ja yhteinen työtila luennoille helpoin tapa järjestää asia? Järjestelyt kurssilla toimivat siten, että kolmella kurssilla on keskenään yhteiset luennot, mutta palautettavat tehtävät, niiden ohjeistukset sekä arvostelu eroavat toisistaan. Jokaisella kurssilla on erillinen vastuuopettaja, joka huolehtii omasta kurssistaan ja luennot opettajat järjestävät yhdessä. Opiskelijat valitsevat kurssinsa pääaineidensa mukaan.

Jos opiskelijat ilmoittautuvat Oodissa näihin kursseihin erikseen ja ne ovat siis eri kursseja, niille muodostuu automaattisesti MyCoursesiin omat työtilat ja opiskelijajäsenyydet sen mukaan. Luentotiedostot voidaan jakaa eri työtiloihin Private files-toiminnon kautta (kukin opettaja jakaa kursseille omat private fileensä). Keskustelu sen sijaan ei onnistu työtilojen välillä. Miten tärkeä keskustelu on ryhmien välillä? Jos se on tärkeä osa suoritusta, voidaan tarvittaessa luoda erillinen työtila keskustelua varten, jonne opiskelijat pääsisivät kurssiavaimen avulla. Jos keskustelu on kevyempää, onko mahdollista toteuttaa sitä luennolla Presemo-työkalun avulla, anonyyminä? Käyttäjähallinnan kannalta erilliset työtilat ovat helpoin ratkaisu ja tiedostojen jakelukin saadaan onnistumaan, mutta yhteistä keskustelua ei suoraan. Jos halutaan kaikki yhteen ja samaan työtilaan, se pitää luoda käsin ja opiskelijat tulevat sinne kirjautumisavaimella. Käytännössä tehtävien arviointi yms voi tässä tapauksessa olla hankalaa tai epäkäytännöllistä.