OPIT


WebOodissa henkilö voi hyväksyjä -käyttöoikeudella hyväksyä opiskelijoiden HOPS:ja. Useimmilla henkilöillä on hyväksyjä -käyttöoikeuden lisäksi myös opiskelun ohjaaja -käyttöoikeus. Kyseisellä käyttöoikeudella voi kommentoida opiskelijoiden HOPS:ja.

Jos henkilöllä on vain hyväksyjä -käyttöoikeus, hän ei näe kommentoitavat -välilehdellä olevia HOPS:ja (kts. kuva), eikä hän löydä opiskelijan HOPS:sta kommentoitavana tilassa olevia HOPS:ja. Tämä tilanne on tullut eteen joillakin henkilöillä  ja asia ratkeaa helpoimmin lisäämällä henkilölle opiskelun ohjaaja -käyttöoikeus.

Käyttöoikeus asioissa ja asiaa liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä Oodi tukee:oodi@aalto.fi


Oodi-uutiskirje 6.7.2018

Hei LES-väki,

 

Tiedoksenne, että heinäkuun lopussa Intossa ja Insidessa julkaistaan uutiset henkilökohtaisen suorituskielen rekisteröimisen aloittamisesta 1.8. alkaen.

Uutisissa on linkit ohjeisiin, joita on nyt julkaistu ja ne ovat linkitettävissä koulu/laitoskohtaisiin ohjeisiin, esim. opettajan ohjeeseen kurssin suoritusilmoitusten antamisesta.

Uudesta käytännöstä kannattaa tiedottaa kouluilla kunkin opetusperiodin alussa, että eri aikoihin vuodesta kursseja pitävät opettajat saavat siitä tiedon.

 

Ohjeiden sijainnit ja linkit ovat seuraavat:

 

Opiskelijan ohje Intossa:

Kurssien suorituskieli opintosuoritusotteella
https://into.aalto.fi/x/UjNt
(sivulla pääsy kaikkiin kieliversioihin)

 

Opettajan ohje Insidessa:

Kohdassa Oppimispalvelut > Opetussuunnitelmatyö > Kurssikäytännöt

https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=50260182

vastauksena kysymykseen Pitääkö kurssin suorituskieli merkitä opintosuoritusilmoitukseen?

In English: https://inside.aalto.fi/display/enles/Course+practicalities

 

Oodi-rekisteröijän ohje Aalto-wikin WinOodi-ohjeissa:

https://wiki.aalto.fi/display/OPIT/Home > WinOodi > Opintosuoritusten rekisteröintiin liittyviä ohjeita > Henkilökohtaisen opintosuorituskielen rekisteröinti alkaa 1.8.2018

Suora linkki ohjeeseen: https://wiki.aalto.fi/x/cwhTC

 

Task forcen, johon lisäkseni kuuluivat Tarja Timonen, Elina Yrjänäinen/Tanja Nurmi, Pulmu Föhr-Siltavuori, Anna Johansson, Heli Järvelä, Katri Laaksonen,

puolesta

 

Kesäisin terveisin

Minna

Win- ja WebOodista otetaan käyttöön uusi versio tiistaina 17.4.2018. Yhteenveto version muutoksista lähetetään sähköpostilla viimeistään maanantaina 16.4.2018.


WebOodin aloitussivulle on päivitetty alla oleva ilmoitus WebOodissa olevasta käyttökatkosta. Ilmoitus päivitetään myös Intoon ja Insideen.


WebOodissa käyttökatko ti 17.4.2018 klo 16.00 – 21.00


WebOodissa on käyttökatko tiistaina 17.4.2018 klo 16.00 – 21.00. Katkon syynä on uuden version käyttöönotto. Katkon aikana WebOodi ei ole toiminnassa, eikä sinne voi kirjautua. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa. Oppimisympäristö MyCourses toimii Oodi-katkon aikana normaalisti.


Avbrott i WebOodi ti. 17.4.2018 kl. 16.00 – 21.00


På tisdag 17.4. hålls ett avbrott i WebOodi kl. 16.00-21.00 Orsaken till avbrottet är en uppdatering av ny version. Under avbrottet är WebOodi (oodi.aalto.fi) ur bruk och det är inte möjligt att logga in i systemet. Vi beklagar eventuella olägenheter avbrottet medför. MyCourses fungerar normalt under WebOodi-avbrottet.


Maintenance break in WebOodi on Tue April 17 2018 from 4 p.m. to 9 p.m. 


There will be a maintenance break in WebOodi on Tuesday April 17 2018 from 4 p.m. to 9 p.m. caused by an upgrade to a new version. During the break WebOodi won't be in use and the users won't be able to log in. We are sorry for the inconvenience. MyCourses learning environment will work normally during the Oodi maintenance break.

Aikanaan OOP-joryssa on päätetty (myös OOPAS hyväksynyt syksyllä 2017), että Aallossa tullaan luopumaan erillisopiskelijoiden lukukausi-ilmoittautumisvelvollisuudesta lukuvuodesta 2018-2019 alkaen.

Erillisopiskelijoilla tarkoitetaan tässä seuraavia: joo-opiskelija, täydennyskoulutus, muut rajatut sopimusopinnot, muut sopimusopinnot, yksittäiset kurssit, muut erilliset opinnot.  


Kun lukukausi-ilmoittautumisesta on luovuttu, erillisopiskelijalla on mahdollisuus suorittaa kursseja ja osallistua opetukseen aina silloin kun hänen opinto-oikeutensa on voimassa. Erillistä läsnä-/poissaoloilmoittautumista ei tarvitse tehdä, eikä lukukausi-ilmoittautumista tarvitse kirjata Oodiin. 


Vaihto-opiskelijoilla säilyy läsnä-/poissaoloilmoittautumisvelvollisuus johtuen mm. siitä että he voivat halutessaan kuulua ylioppilaskuntaan.


Koulujen tulisi käydä läpi kaikki erillisopiskelijoihin (ei vaihto-opiskelijoihin) liittyvä ohjemateriaali ja poistaa ohjeista mahdolliset tiedot/viittaukset lukukausi-ilmoittautumisen tekemisestä. Ohjeet tulisi päivittää koskien erillisopiskelijoita, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2018. OPIT-tiimi käy läpi omat ohjeensa kevään aikana.


Tämä muutos toteutetaan alkaen lukuvuodesta 2018-2019. Tämän jälkeen erillisopiskelijoiden statuksena näkyy ”avioin/erillinen”, ei ”läsnä-/poissaoleva” kuten tähän asti.

Hei,

 

Valitettavasti WinOodin uusimmassa versiossa 4.7.1 on ongelma, joka estää lisäämästä jo henkilökunnan roolilla olevalle henkilölle Opiskelija roolia samalle henkilötunnukselle, Opiskelijan  perustietojen kautta. Ongelma syntyy Oodissa jo aikaisemmin löytyvästä henkilötunnuksesta. Kun lisätään opiskelijan perustiedoissa hetu – antaa Oodi ilmoituksen

”Opiskelijan tiedot ovat jo järjestelmässä. Tiedot tulevat pohjatiedoksi näytölle.” kun painaa OK  sulkeutuu Oodi ja antaa virheilmoituksen Fatal error: 8019 – Divide by zero.  

Ongelma on löydetty ja saatu korjattua, mutta WinOodin versio johon korjaus on tehty voidaan ottaa käyttöön vasta lomien jälkeen, aikaisintaan elokuussa.

Ongelma ilmenee vain lisättäessä uutta opiskelijaa WinOodin kautta, jolta jo aikaisemmin löytyy henkilökuntarooli ja tässä roolissa henkilötunnus. Muutoin uudet opiskelijat voidaan lisätä WinOodin kautta kuten ennenkin lähtien opiskelijan perustietojen kautta, eikä tätä ongelmaa tule.

 

Mikäli tämän kaltaisia uusia opiskelijoita pitää saada kirjattua Oodiin ennen korjauksen asentamista, voi tämän ongelman kiertää seuraavasti – kts. liite

 

 

 

WinOodi -sovellus päivitetään uuteen versioon maanantaina 19.6. n. klo 16 – 18 välisenä aikana. Päivityksestä ei aiheudu katkoa WinOodi käyttöön. WebOodissa on käyttökatko klo 15.00 – 16.00, tästä on  ilmoitus WebOodin etusivulla. WinOodi versio sisältää muutoksia lähinnä lukuvuosimaksuihin liittyen. WebOodin käyttöliittymä uudistuu. Uudistuksessa vasemman valikon toiminnot on siirretty sivun yläreunaan. Päivitän opit.aalto.fi –wikiin WebOodin uuden käyttöohjeen sekä yhteen vedon version 4.7. muutoksista maanantaina https://wiki.aalto.fi/display/OPIT/Oodi# 

Päivitykset käynnistyvät keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin kun kone on Aalto-verkossa virta päällä. Työaseman ollessa logoff –tilassa eli kun käyttäjä ei ole kirjautuneena tai on kirjautuneena mutta WinOodi ei ole auki uusi versio päivittyy automaattisesti. Mikäli WinOodi on avattuna tulee ennen päivitystä ruudulle kysymys  ”…Do you want to start this update?” minkä voi hyväksyä kunhan ei ole tallentamatonta tietoa WinOodissa. 

Päivityksen voi myös käynnistää seuraavasta linkistä löytyvillä ohjeilla manuaalisesti 19.6. klo 18 alkaen https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=8695347 – kannattaa ottaa huomioon että tämä saattaa asentaa muitakin sovelluspäivityksiä mitkä pitää odottaa rauhassa loppuun.

Päivityksen yhteydessä mahdolliset käyttäjän itse aiemmasta WinOodi-versiosta tekemät työpöytäkuvakkeet lakkaavat toimimasta ja ne voi itse siirtää roskakoriin.

Sovellukset löytyvät Window:sin työpöydän vasemman alanurkan Start-valikosta  ”All Programs”-kohdan alta. Ne löytyvät helposti myös kirjoittamalla Start-valikon hakukenttään ”winoodi”.

Uudesta versiosta ei tule automaattisesti työpöytäkuvakkeita, mutta käyttäjät voivat sen asentumisen jälkeen itse lisätä kuvakkeet omalle työpöydälleen kahdella tavalla: raahaamalla ko. kuvakkeen yllä kerrotusta ohjelmavalikosta hiiren vasemmalla näppäimellä työpöydälle tai valitsemalla kuvakkeen hiiren oikealla näppäimellä, ja sitten ilmestyvästä valikosta  ”Send to –> Desktop (create shortcut)”.

 

Käytetään ”Tuotanto”-kuvakkeita. Ne käynnistävät uuden version muuten samalla tavalla, paitsi ”Tuotanto ISO” käynnistää suuremmalla kirjasinkoolla.

 

Mitä jos havaitsen ongelmia asennuksessa tai uudessa versiossa?

Mikäli havaitset ongelmia uuden version asentumisessa ota yhteyttä ITS Service Deskiin osoitteella servicedesk@aalto.fi 

Mikäli ongelmia on päivittyneen WinOodin käytössä, ota yhteyttä Oodin helpdesk-osoitteeseen oodi@aalto.fi 

 

Hei,

 

Lukuvuodelle 2017 -2018 voi ensi tiistaista 2.5. lähtien ilmoittautua jatkavat opiskelijat WebOodissa ja uudet opiskelijat OILIn kautta heti kun ovat ensin ottaneet sitovasti paikkansa vastaan Opintopolussa. Heli Heinolalta tulee erillinen viesti koulujen Into-yhdyshenkilöille tällä viikolla (mahdollisesti tiistaina) kun lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyvät tekstit ovat Inton pankissa kieliversioineen päivitettyinä tulevalle lukuvuodelle. Loppuviikosta aktivoidaan WebOodin etusivulle ilmoitus lukuvuosi-ilmoittautumisesta, jossa linkit koulujen into sivuille lukukausi-ilmoittautumisen tarkempiin ohjeisiin.

Tänään on päivitetty WinOodia siten että kun lukukausi-ilmoittautuminen ikkunassa lisää plussalla opiskelijalle ilmoittautumisen, tulee nyt tarjolle automaattisesti lukukaudet syksy 2017 ja kevät 2018. Ensi viikolla kun ilmoittautumisaika on alkanut päivitetään myös läsnäolotodistukselle oletuslukukausiksi tulevan lukukauden syksy & kevät. Lukukausitietoja voi tarvittaessa kyseisissä ikkunoissa muuttaa.

 

Hyvää Vapun odotusta toivotellen,

   Katri

Kv. kaksoistutkintojen tilastointi alkaa

Opinto-oikeuksien merkintätavalla vaikutusta tutkintotodistusliitteen tulostamiseen

Tiedotteen sisältö:

 

Uuteen käytäntöön siirtymisen vaiheet ja aikataulu

Huhtikuun loppupuolelta 2017 alkaen Oodista viedään Virtaan tilastointia varten tiedot kv. yhteis- ja kaksoistutkinnoista. 

Tätä tarkoitusta varten otetaan käyttöön uusi tapa merkitä kaksoistutkintojen opinto-oikeuksia Oodiin. Samalla saadaan kaksoistutkintojen kuvaustekstit tulostumaan tutkintotodistuksen liitteelle aiempaa yhtenäisemmin.

 • pe 31.3.2017 mennessä koulut antavat kuvaustekstit uusia DDA-alkuisia opintokohteita varten Webropol-lomakkeella. Kun tiedot on tallennettu Oodiin, opintokohteen koodi näkyy wikisivulla: https://wiki.aalto.fi/display/opintokohdekoodit/Kaksoistutkintojen+koodit
 • viimeistään 4.4. OPIT on lisännyt DDA-koodit Oodiin
 • 4.4. ei voi tulostaa kaksoistutkintojen todistuksia, sillä tuolloin vaihdetaan Oodiin kaksoistutkintojen tulostustapa ja tehdään tarvittavat muutokset opintokohteisiin (DD-koodien lajiksi vaihdetaan ”Tarkenne”)
 • ke 5.4. - to 13.4. eli pääsiäiseen mennessä kouluilla merkitään kaksoistutkintoa suorittaville uudet opinto-oikeudet takautuvasti 1.1.2016 alkaen: DDA-alkuiset opinto-oikeudet tilastointia varten, sekä samalla DD-alkuiset opinto-oikeudet, jos ne ovat jo tiedossa ja ellei niitä ole jo aiemmin merkitty.
 • ke 5.4. alkaen kaksoistutkintojen tutkintotodistusten liitteiden tulostaminen tapahtuu uuden käytännön mukaisesti. Kaksoistutkintojen tutkintotodistuksen liitteen ja Diploma Supplementin tulostamisessa käytetään päivitettyjä ohjeita.

 

Uusi tapa merkitä kaksoistutkintojen opinto-oikeuksia

Tilastointia varten kaksoistutkintoja koskevat opinto-oikeudet merkitään uudella tavalla takautuvasti vuoden 2016 alusta alkaen siten, että opiskelijalla olisi opinto-oikeudet näihin heti, kun ne ovat tiedossa. Samalla ratkaistaan aiemmassa käytännössä esiin tulleita todistusten tulostamisongelmia eri tyyppisissä kaksoistutkinnoissa. Lisäksi käytännöt yhtenäistetään maisteri- ja tohtoritasolla saman logiikan mukaisiksi.

Kaksoistutkintoon liittyen opiskelijalle merkitään muiden opinto-oikeuksien lisäksi kaksi opinto-oikeutta:

 • DDA-alkuinen opinto-oikeus (”double degree agreement”, sis. kuvauksen sopimuksesta, johon kaksoistutkinto perustuu)  sekä
 • DD-alkuinen opinto-oikeus (sis. kuvauksen, mistä yliopistosta opiskelija voi saada toisen todistuksen).

Kv. kaksoistutkintojen tilastointi tapahtuu DDA-alkuisen opinto-oikeuden (laji = Kv kaksoistutkinto) perusteella.

Tilastoinnissa noudatetaan kansallisen OKSA-sanaston mukaisia määritelmiä, joissa todistusten lukumäärä on merkitsevä erottava tekijä:

  • Kv. yhteistutkinto:

Tutkinto, jonka opiskelija saa kahden tai useamman korkeakoulun (vähintään yksi suomalainen ja yksi ulkomainen korkeakoulu) yhdessä kehittämän ja järjestämän koulutusohjelman suorittamisesta. Yhteistutkinnon suorittamisesta annetaan yksi tutkintotodistus.

  • Kv. Kaksoistutkinto:

(Kaksois-)Tutkinto, jonka opiskelija saa kahden eri maissa sijaitsevan korkeakoulun  opintojen suorittamisesta. Kaksoistutkinnon suorittamisesta opiskelija saa kaksi virallista tutkintotodistusta.

Käytännössä Aalto-yliopiston kaikki kansainväliset yhteis- ja kaksoistutkinnoiksi nimitetyt tutkinnot merkitään tilastointia varten kv. kaksoistutkinnoiksi, koska yhdestäkään tutkinto-ohjelmasta ei anneta kansainvälisen sopimuskumppanin kanssa yhtä yhteistä todistusta.

Jos opiskelijalla on opinto-oikeus maisteriohjelmaan, jossa kaikki suorittavat kaksoistutkinnon, käytäntö on sama eli koulutusohjelma-opinto-oikeuden lisäksi opiskelijalle annetaan sekä DDA-alkuinen että DD-alkuinen opinto-oikeus.

Kaksivuotisissa maisteriohjelmissa, joista 1. tai 2. vuosi on opiskelua Aalto-yliopistossa ja toinen vuosi ulkomaisessa yliopistossa, noudatetaan lakimies Timo Syrjälän ohjeen mukaista käytäntöä: kaksoistutkinnon opinto-oikeudet merkitään alkamaan aina ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien. Jos opiskelija aloittaa opiskelun Aalto-yliopistossa toisena opiskeluvuonna, merkitään hänen opinto-oikeutensa alkavaksi vuotta aiemmin eli hän aloittaa Aalto-yliopistossa jatkavana opiskelijana.

Opinto-oikeuksien perusteella tulostuvat kuvaukset tutkintotodistuksen liitteelle

Tulostusesimerkki tutkintotodistuksen liitteen alkuosasta:

DDA- alkuiset ja DD-alkuiset opintokohteet ja niihin sisältyvät kuvaustekstit

 

Otetaan käyttöön uusia, DDA-alkuisia opintokohteita (Double Degree Agreement) kullekin kaksoistutkintoja tuottavalle sopimukselle

Koulujen LES-henkilöt lisäävät jokaista kv-kaksoistutkintoja tuottavaa sopimusta seuraavat tiedot wikiin: https://wiki.aalto.fi/display/opintokohdekoodit/Kaksoistutkintojen+koodit

 • organisaatio eli minkä koulun sopimus on kyseessä
 • kutakin kaksoistutkintosopimusta kuvaava kuvaus, joka tulostuu tutkintotodistuksen liitteelle. Kuvaus tarvitaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi (ks. esimerkkejä alempana). Kuvaus merkitään Oodissa opintokohteen ”Kuvaus” –välilehden ”Suoritustapa” –kohtaan
 • koulutusohjelman oodi-koodi, jos kaikki ohjelmassa opiskelevat saavat kaksoistutkinnon mainitun sopimuksen mukaisesti
  • Huom! Jos kuvausteksti on jo Oodissa pelkkiä kaksoistutkintoja tuottavan koulutusohjelman ”Kuvaus” –välilehden ”Suoritustapa” –kohdassa, riittää koulutusohjelman Oodi-koodin lähettäminen tiedoksi. Kuvausteksti voidaan tällöin siirtää koulutusohjelman koodilta DDA-koodille.


OPIT luo saatujen tietojen pohjalta DDA –alkuiset opintokohteet, joiden koodi rakentuu 2-3 osasta, joiden välissä on väliviiva: 1) DDA, osissa 2) ja 3) maisteri- tai tohtoriohjelman lyhenne tai Cotutelle tai kahdenkeskisen kaksoistutkinnon olleessa kyseessä sopimuksen organisaatioiden Oodi-lyhenteet tai vastaavaa.

Esimerkkejä DDA -koodeista ja sopimuksia kuvaavista teksteistä:

 1. DDA-SELECT (tämä koodi on jo Oodissa)
  • Tutkintotodistuksen liitteelle tulostuva kuvaus on sama, mitä on käytetty maisteriohjelman yhteydessä aiemmin: ”Master's Degree Programme in Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems (SELECT) on Erasmus Mundus -ohjelma, jonka Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu ja insinööritieteiden korkeakoulu yhdessä ovat toteuttaneet yhteistyössä seuraavien yliopistojen kanssa: Kungliga Tekniska Högskolan, Ruotsi; Politecnico di Torino, Italia; Eindhoven University of Technology, Alankomaat; Universitat Politècnica de Catalunya, Espanja; AGH University of Science and Technology, Puola ja Instituto Superior Técnico, Portugali.”
 2. DDA-ELEC-ITMO
  • Tulostuva kuvaus: ”Tutkinto on suoritettu Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun ja yliopiston St. Petersburg National Research University of Information Technologies, Mechanics and Optics University väliseen sopimukseen perustuvassa kaksoistutkinto-ohjelmassa. ”
 1. DDA-Cot-…
  • Tulostuva kuvaus tähän tapaan: ”Tutkinto on suoritettu cotutelle-yhteisohjaussopimuksen puitteissa.”
”DD-” -alkuisten opintokohteiden käyttöä jatketaan
 • OPIT lisää ja ylläpitää opintokohteita Oodissa
 • jos kaksoistutkintotodistuksen myöntävän yhteistyöyliopiston DD-alkuinen opintokohde puuttuu Oodista, ilmoita asiasta osoitteeseen oodi@aalto.fi
 • opintokohteen laji on ”Tarkenne” (aiemmin lajina oli ”Tutkinto”)
 • kaikissa DD-koodeissa on saman kaavan mukainen kuvausteksti

Esimerkki:

 1. DD-KTH
  • Tulostuva kuvaus: ” Tutkinnon suorittanut voi saada tähän tutkintoon kuuluviin opintoihin liittyen tutkintotodistuksen myös yliopistosta Kungliga Tekniska högskolan (kaksoistutkinto).”

Aiempia, tohtoritasolla käytettyjä DDD-alkuisia opintokohteita ei jatkossa enää käytetä

Kauppakorkeakoululla ja ARTSissa on ollut muutama DD-koodi, joiden sisältämästä kuvaustiedosta sopimusta koskeva osa siirretään DDA-alkuiselle koodille.

Yksi poikkeustapaus, jossa tutkintotodistuksen liitteen tulostuvaa tekstiä on täydennettävä käsin
 • Yllä esitetyillä toimenpiteillä jäljelle jää enää yksi tapaus, jolloin tutkintotodistuksen liitteelle joudutaan lisäämään tietoja käsin: tutkinto, jossa opiskelija voi saada useamman kuin kaksi tutkintotodistusta. Näiden tutkintotodistusten liitteet voidaan lähettää täydennettäväksi Näillekin opiskelijoille kuitenkin merkitään opinto-oikeuksiin kaikkien niiden yliopistojen DD-koodit, joista opiskelija voi saada tutkintotodistuksen Aallon todistuksen lisäksi.

 • Ilmoittautuminen syys- ja kevätlukukaudelle 2.5.-15.9.2017 (Uudet opiskelijat ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden mukaan.)

 • Kevätlukukauden 2018 ilmoittautumistietojen muuttaminen mahdollista WebOodissa 27.11.2017-15.1.2018, jolloin kevään poissaoloilmoittautumisen voi muuttaa läsnäoloksi. Läsnäolon sen sijaan voi muuttaa poissaoloksi vain opiskelijapalvelupisteessä ilmoittautumisaikana.

 

Inton lukukausi-ilmoittautumiseen liittyvät tekstit päivitetään heti kun saadaan asiat eri tahoilta vielä tarkastettua, viimeistään on tarkoitus saada tekstit käännöksineen valmiiksi huhtikuun puoleen väliin mennessä. Heli Heinolalta tulee erillinen viesti koulujen/tohtoriohjelmien Into-yhdyshenkilöille kun tekstit ovat Inton pankissa päivitettyinä tulevalle lukuvuodelle.

 

testi

...

Hei,

 

Lakisääteisiin poissaoloihin, jotka alkavat 1.8.2016 tai sen jälkeen on opiskelijan ilmoittauduttava poissaolevaksi, mikäli hän haluaa tämän perusteella pidennystä opintoaikaansa. Aikaisemmin Oodi on pidentänyt opinto-oikeuden voimassaoloaikaa lakisääteisen syyn verran, riippumatta opiskelijan ilmoittautumisen statuksesta (läsnä / poissa).

 

Liitteenä oleva teksti on lisätty Intoon uutena sivuna lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyviin teksteihin. Teksti käännöksineen on lisätty yhteisten asioiden pankkiin. Tämän lisäksi opiskelijoille tullaan lähettämään lukukausi-ilmoittautumiseen liittyvä sähköposti ensi viikon loppupuolella jossa tämä asia on myös kerrottu.  

 

Mikäli teillä on omia ohjeita liittyen lakisääteisiin poissaoloihin päivittäkää nämä tekstit siten että niissä käy ilmi tämä muutos  (opiskelijan tulee olla ilmoittautunut poissaolevaksi mikäli hän haluaa jatko opintoaikaansa lakisääteiseen syyhyn perustuen). Tämä muutos koskee lakisääteisiin syitä, jotka alkavat 1.8.2016 ja sen jälkeen.    

 

Ystävällisin terveisin,

   Heli, Katri ja Timo

 

 

 

 

Katri Laaksonen

Järjestelmäsuunnittelija

Oppimispalvelut, Oppimisen IT (OPIT)

Aalto-yliopisto PL 11120 (Otakaari 1)

U223d, p. 050-376 5327, katri.j.laaksonen@aalto.fi

 

 

WinOodi version 4.4.2 muutokset + WebOodi.pptx

 

WinOodi -sovellus päivitetään uuteen versioon keskiviikkona 4.1. Päivitykset käynnistyvät keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin kun kone on Aalto-verkossa virta päällä. Työaseman ollessa logoff –tilassa eli kun käyttäjä ei ole kirjautuneena tai on kirjautuneena mutta WinOodi ei ole auki uusi versio päivittyy automaattisesti. Mikäli WinOodi on avattuna tulee ennen päivitystä ruudulle kysymys  ”…Do you want to start this update?” minkä voi hyväksyä kunhan ei ole tallentamatonta tietoa WinOodissa. 

Päivityksen voi myös käynnistää seuraavasta linkistä löytyvillä ohjeilla manuaalisesti 4.1. alkaen https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=8695347 – kannattaa ottaa huomioon että tämä saattaa asentaa muitakin sovelluspäivityksiä mitkä pitää odottaa rauhassa loppuun.

Päivityksen yhteydessä mahdolliset käyttäjän itse aiemmasta WinOodi-versiosta tekemät työpöytäkuvakkeet lakkaavat toimimasta ja ne voi itse siirtää roskakoriin.

Sovellukset löytyvät Window:sin työpöydän vasemman alanurkan Start-valikosta  ”All Programs”-kohdan alta. Ne löytyvät helposti myös kirjoittamalla Start-valikon hakukenttään ”winoodi”.

Uudesta versiosta ei tule automaattisesti työpöytäkuvakkeita, mutta käyttäjät voivat sen asentumisen jälkeen itse lisätä kuvakkeet omalle työpöydälleen kahdella tavalla: raahaamalla ko. kuvakkeen yllä kerrotusta ohjelmavalikosta hiiren vasemmalla näppäimellä työpöydälle tai valitsemalla kuvakkeen hiiren oikealla näppäimellä, ja sitten ilmestyvästä valikosta  ”Send to –> Desktop (create shortcut)”.

 

Normaalisti käytetään ”Tuotanto”-kuvakkeita. Ne käynnistävät uuden version muuten samalla tavalla, paitsi ”Tuotanto ISO” käynnistää suuremmalla kirjasinkoolla.

Mitä jos havaitsen ongelmia asennuksessa tai uudessa versiossa?

Mikäli havaitset ongelmia uuden version asentumisessa ota yhteyttä ITS Service Deskiin osoitteella servicedesk@aalto.fi

Mikäli ongelmia on päivittyneen WinOodin käytössä, ota yhteyttä Oodin helpdesk-osoitteeseen oodi@aalto.fi

 

 

Hyvää Uutta Vuotta 2017 !!

   t. Katri

 

 

LIITE:   Yhteenveto versiossa olevista muutoksista, jotka näkyvät loppukäyttäjille. 

Hei,

 

Win- ja WebOodista otetaan käyttöön uusi versio keskiviikkona 4.1.2017.

Version muutoksista yhteenveto ja tarkemmat tiedot lähetetään sähköpostilla viimeistään tiistaina 3.1.2017.

 

 

WebOodin aloitussivulle on nyt päivitetty alla oleva ilmoitus WebOodissa olevasta käyttökatkosta. Ilmoitus päivitetään myös Intoon ja Insideen ensi viikolla.

 

 

WebOodissa käyttökatko ti 3.1.2017 klo 17.00 – 18.00

 

WebOodissa on käyttökatko tiistaina 3.1.2017 klo 17.00 – 18.00. Katkon syynä on uuden version käyttöönotto. Katkon aikana WebOodi ei ole toiminnassa, eikä sinne voi kirjautua. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa. Oppimisympäristö MyCourses toimii Oodi-katkon aikana normaalisti.

 

------

Avbrott i WebOodi ti 3.1. kl. 17-18

 

På tisdag 3.1. hålls ett avbrott i WebOodi kl. 17.00-18.00. Orsaken till avbrottet är en uppdatering av ny version. Under avbrottet är WebOodi (oodi.aalto.fi) ur bruk och det är inte möjligt att logga in i systemet. Vi beklagar eventuella olägenheter avbrottet medför. MyCourses fungerar normalt under WebOodi-avbrottet.

 

-----

Maintenance break in WebOodi on Tue January 3, 2017 from 5 p.m. to 6 p.m.

 

There will be a maintenance break in WebOodi on Tuesday January 3, 2017 from 5 p.m. to 6 p.m. caused by an upgrade to a new version. During the break WebOodi won't be in use and the users won't be able to log in. We are sorry for the inconvenience.  MyCourses learning environment will work normally during the Oodi maintenance break.

 

 

Hyvää joulun odotusta kaikille!

t. Katri

 

 

 

Katri Laaksonen

Järjestelmäsuunnittelija

Oppimispalvelut, Oppimisen IT (OPIT)

Aalto-yliopisto PL 11120 (Otakaari 1)

U223d, p. 050-376 5327, katri.j.laaksonen@aalto.fi

 

 

Testi

teksti tähän