Tutustu Robokylään

Robokylä on paikka, jossa tekniikka, luovuus ja oppiminen yhdistyvät. Se tarjoaa sinulle mahdollisuuden tulla osaksi robotiikan maailmaa. Kokeile erilaisia robotteja, haasta itsesi ratkaisemaan robotiikkatehtäviä ja inspiroidu luomaan omia robotteja. Robokylässä pääset kurkistamaan tulevaisuuden teknologian maailmaan ja kehittämään uusia taitoja.

Galleria ja Ideat

Tällä sivustolla voit myös osallistua luovuuden ja ideoiden jakamiseen. Galleria-osiossa näet muiden oppilaiden luomia robotteja ja ideoita. Lisää omia kuviasi ja ideoitasi jakoon, ja inspiroidu muiden luomuksista.


Mikä ihmeen robokylä?

Tervetuloa Robokylän maailmaan, missä teknologia kohtaa luovuuden ja oppiminen saa uuden muodon. Robokylä on Aalto-yliopisto juniorin teknologiatuokiohin kuuluva vieraileva työpaja, joka tuo robotiikan ja oppimisen lähemmäs oppilaita. Pääkaupunkiseudun koulujen opettajat voivat kutsua Robokylän vierailulle kouluunsa. Vierailu on maksuton ja tarjoaa oppilaille mahdollisuuden tutustua robotiikan maailmaan interaktiivisen toiminnan kautta. Varauskalenteri avataan erikseen syksylle sekä keväälle.

Projektin ytimenä on tuoda yliopistotason tietotaitoa ja osaamista suoraan oppilaiden arkeen. Robokylä haluaa näyttää, että teknologia ja oppiminen kulkevat käsi kädessä, ja samalla innostaa nuoria tutkimaan teknologian mahdollisuuksia omilla käsillään. Tule mukaan seikkailuun, jossa oppiminen on hauskaa ja robotit ovat ystäviä.

Robokylä-työpajassa oppilaat pääsevät:

  • Kokeilemaan valmiita robotteja ja ohjelmoimaan niitä.
  • Rakentamaan omia robotteja ja tuunaamaan niitä.
  • Ratkaisemaan haasteita pelimatolla.
  • Käyttämään luovuuttaan ja ongelmanratkaisutaitojaan.
  • Integroimaan eri oppiaineita, kuten matematiikkaa, fysiikkaa ja ohjelmointia.

Millaisia robotteja tai teknologiaa tässä on käytössä?

Robokylän toiminnassa käytettävät robotit ovat omaperäisiä "roskarobotteja", jotka rakentuvat pahvista ja kierrätysmateriaaleista. Tämä korostaa uusiokäytön ja kierrätyksen tärkeyttä samalla kun se kannustaa luovuuteen ja oivaltavaan ajatteluun – mikä tahansa voi toimia robotin rakennusmateriaalina omassa kodissa löytyvistä asioista. Teknologiana hyödynnämme Micro:bit -kontrollereita, jotka toimivat robottien logiikkana ja aivoina. Elektroniikasta vastaa LittleBitsin elektroniikkakoulutussetti.

Robokylän ydinajatus kiteytyy toiminnalliseen metodiin, jossa osallistujat liikuttavat robotteja erilaisissa toimintaympäristöissä ja suorittavat haasteita. Käyttäjillämme on mahdollisuus luoda omia robotteja alusta asti, tarjoten näin mahdollisuuden oppia ja luoda omalla tavallaan. Konseptimme perustuu siihen, että käyttäjät voivat lähestyä Robokylää omasta taustastaan ja osaamistasostaan riippumatta. Robotit voivat vaihdella yksinkertaisista robottinukeista aina automatisoituihin tehdasjärjestelmiin asti. Pelialueemme on suunniteltu yhteistyötä ja yhdessä tekemistä varten, tarjoten selkeän sosiaalisen oppimisympäristön, joka ohjaa käyttäjiä askel askeleelta ja innostaa heitä toteuttamaan erilaisia tehtäviä. Olipa kyse sitten jalkapallon potkimisesta kentällä, ystävän tönimisestä areenalla tai autoteiden seuraamisesta kaupungissa, Robokylässä jokainen löytää omanlaisensa opettavaisen seikkailun.

  • No labels