Mechatronics Exercises

Workspace Navigation

Voileipäautomaatti

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Ryhmän jäsenet


Heidi Kivijärvi

Anna-Kaisa Korhonen

Martti Majander


Projektin tavoite


Tavoitteena on rakentaa laite, joka voitelee automaattisesti halutun määrän leipiä. Laite käynnistetään älypuhelimella Bluetoothin välityksellä, ja laite ilmoittaa puhelimeen, kun leivät ovat valmiita, tai kun voi tai leivät ovat lopussa. Leivät asetetaan päällekkäin pystysuuntaiseen säiliöön, jonka alaosasta niitä syötetään yksi kerrallaan voiteluasemalle. Voiteluaseman vieressä sijaitsee voisäiliö, jossa olevaa voita nostetaan tasaisesti ylöspäin voiteluiden välissä, jotta voin pinta pysyy samalla tasolla. Varsinainen voitelu tapahtuu siten, että hieman kallistettua voitelulevyä liikutetaan kahden liukukiskon välissä voisäiliön ja leivän yli edestakaisin, jolloin voi kulkeutuu voitelulevyn mukana leivän päälle ja levittyy leivälle. Voitelun jälkeen valmis leipä siirtyy seuraavan leivän työntämänä pois voiteluasemalta.


Komponentit


Laitteen ohjaukseen käytetään Arduino Unoa, joka yhdistetään älypuhelimeen Bluetooth-moduulin avulla. Leivän syöttöön, voin nostamiseen säiliössä ja voitelulevyn edestakaiseen liikuttamiseen käytetään askelmoottoreita ja kuularuuviin perustuvia mäntäsysteemejä. Voitelulevyn kallistuskulmaa säädetään voitelun suuntaa vaihdettaessa servomoottorin avulla. Voisäilliön täyttöastetta tarkkaillaan paineanturilla.

Leipäsäiliö valmistetaan puusta, ja sen yhtä sivua voidaan säätää säätöruuveilla käytetyn leivän leveydelle sopivaksi. Alusta, jolla leivät liikkuvat, tehdään metallista leipien liikkuvuuden varmistamiseksi.

  • No labels
No files shared here yet.