OPIT

WinOodi -sovellus päivitetään uuteen versioon WinOodi 4.4.2 keskiviikkona 4.1.2017

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

WinOodi version 4.4.2 muutokset + WebOodi.pptx

 

WinOodi -sovellus päivitetään uuteen versioon keskiviikkona 4.1. Päivitykset käynnistyvät keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin kun kone on Aalto-verkossa virta päällä. Työaseman ollessa logoff –tilassa eli kun käyttäjä ei ole kirjautuneena tai on kirjautuneena mutta WinOodi ei ole auki uusi versio päivittyy automaattisesti. Mikäli WinOodi on avattuna tulee ennen päivitystä ruudulle kysymys  ”…Do you want to start this update?” minkä voi hyväksyä kunhan ei ole tallentamatonta tietoa WinOodissa. 

Päivityksen voi myös käynnistää seuraavasta linkistä löytyvillä ohjeilla manuaalisesti 4.1. alkaen https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=8695347 – kannattaa ottaa huomioon että tämä saattaa asentaa muitakin sovelluspäivityksiä mitkä pitää odottaa rauhassa loppuun.

Päivityksen yhteydessä mahdolliset käyttäjän itse aiemmasta WinOodi-versiosta tekemät työpöytäkuvakkeet lakkaavat toimimasta ja ne voi itse siirtää roskakoriin.

Sovellukset löytyvät Window:sin työpöydän vasemman alanurkan Start-valikosta  ”All Programs”-kohdan alta. Ne löytyvät helposti myös kirjoittamalla Start-valikon hakukenttään ”winoodi”.

Uudesta versiosta ei tule automaattisesti työpöytäkuvakkeita, mutta käyttäjät voivat sen asentumisen jälkeen itse lisätä kuvakkeet omalle työpöydälleen kahdella tavalla: raahaamalla ko. kuvakkeen yllä kerrotusta ohjelmavalikosta hiiren vasemmalla näppäimellä työpöydälle tai valitsemalla kuvakkeen hiiren oikealla näppäimellä, ja sitten ilmestyvästä valikosta  ”Send to –> Desktop (create shortcut)”.

 

Normaalisti käytetään ”Tuotanto”-kuvakkeita. Ne käynnistävät uuden version muuten samalla tavalla, paitsi ”Tuotanto ISO” käynnistää suuremmalla kirjasinkoolla.

Mitä jos havaitsen ongelmia asennuksessa tai uudessa versiossa?

Mikäli havaitset ongelmia uuden version asentumisessa ota yhteyttä ITS Service Deskiin osoitteella servicedesk@aalto.fi

Mikäli ongelmia on päivittyneen WinOodin käytössä, ota yhteyttä Oodin helpdesk-osoitteeseen oodi@aalto.fi

 

 

Hyvää Uutta Vuotta 2017 !!

   t. Katri

 

 

LIITE:   Yhteenveto versiossa olevista muutoksista, jotka näkyvät loppukäyttäjille.