OPIT

Kysymyksiä ja vastauksia

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 5 Next »

Kurssin virallinen ilmoitustaulu: Tutkintosäännössä puhutaan, että kurssin suoritukset ilmoitetaan ilmoitustaululla, ja aikoinaan sillä on tarkoitettu Nopan Results-kohtaa. Tuliko MyCourses-ympäristöön tällainen standardipaikka?
 • Suosittelemme tulosten julkaisemista

  1. Liitteenä News Forumissa, joka on avoin vain kurssilaisille. Tämä olisi entisille Noppa-käyttäjille helpoin tapa. Toinen vaihtoehto on

  2. Vain kurssilaisille suojatussa osiossa (osio Aaltolaisille). Kolmantena vaihtoehtona on

  3. Gradebookin käyttö, jolloin kaikki toimisi julkaisemisen näkökulmasta mutkattomasti, mutta työkalun käyttö  vaatii edellisiä enemmän osaamista opettajalta.

Dummy-aktiviteetti Gradebookiin: Miten luodaan dummy-aktiviteetti, johon voidaan helposti sitten kirjata joku MyCourses-ympäristöön aktiviteettien ulkopuolinen suoritus, kuten vaikka perinteinen tentti? Voisiko se sarake gradebookissa olla valmiina ja siihen syötetään tieto ilman exceleitä?
 • Gradebookiin voi lisätä omia arviointisarakkeita seuraavasti: Kurssin ylläpito > Arvioinnit > Arvioijan raportti -alasvetolaatikosta "Kategoriat ja kohteet" > Lisää arviointikohde
  Kohteelle annetaan nimi, esim "Tuntiaktiivisuus". Valitaan annetaanko numero, teksti vai muu arviointi.
  Määritetään arvosteluasteikko.
  "Näytä lisää..." -linkistä aukeaa vielä enemmän säädettävää, kuten painotukset, ja milloin arvostelu näytetään opiskelijoille.
  Kun "Arvioinnit" -sivulla laitetaan muokkaustila päälle, aukeaa arvosanat muokattaviksi. Arviointikirjaan tehdyt muutokset ajavat yli aktiviteetissa annetut arvostelut.

Anonyymi keskustelualue: Voiko MyCourses-ympäristössä luoda anonyymin keskustelualueen?

"Nimetöntä viestintää" ei foorumeilla voi olla. Keskustelualueen asetuksissa  voi määritellä "näytä vain postaajan etunimi", mutta käyttäjän koko nimeä ei saa pois näkyvistä.

Suunnittelun periaatteena on ollut, että jokainen järjestelmän käyttäjä on vastuussa sanomisistaan ja tekemisistään omalla nimellään. Toinen näkökulma asiaan on se, että järjestelmän muuttaminen tältä osin edellyttäisi core-muutoksia. Niitä emme kustannussyistä pysty tekemään kuin hyvin rajoitetussa määrin.

Tukemistamme järjestelmistä http://presemo.aalto.fi mahdollistaa vastaajien/kysyjien anonymiteetin, mutta sillä hinnalla, että keskustelu on linkin tietävien nähtävissä ­ siis käytännössä anonyymi ja avoin.

 

 • No labels