Turnitin

Luo palautuslaatikko käyttöliittymässä turnitin.aalto.fi

HUOM! Valitettavasti turnitin.aalto.fi -käyttöliittymässä toiminnot päättyvät virhetilanteisiin. Ongelmaa selvitetään, mutta ratkaisu voi kestää.
Lisäksi: jos kirjaudut sisään Aalto-tunnuksellasi, saattaa Turnitin-tilisi passivoitua.
Turnitinia voi käyttää MyCoursesin kautta. Jos haluat omista kirjoituksistasi Turnitin-yhtäläisyysraportin, voit käyttää opiskelijoille tarkoitettua "Independent Turnitin Originality Check" -työtilaa.
Jos tarvitset neuvoja tai Turnitiniin pääsy ei onnistu MyCoursesin kauttakaan, ota yhteys: turnitin[ät]aalto.fi.

Huomaa oikeudet ja velvollisuudet

Jos kyseessä on Aalto-yliopiston opiskelijoiden työt, on suositeltavaa seurata ohjetta Kurssitehtävä tai opinnäyte (tapaus A) eli käyttää MyCoursesin Turnitin tehtävä -aktiviteetteja turnitin.aalto.fi sijaan. MyCoursesissa opiskelijat palauttavat aina itse työnsä Turnitin-aktiviteettiin. Turnitin.aalto.fi -käyttöliittymän kautta ei siis ole tarkoitus palauttaa Aalto-yliopiston opiskelijoiden kurssien suorituksia tai opinnäytteitä. Syyt tähän perustuvat Aalto-yliopiston opiskelun eettisiin sääntöihin:

  • Opiskelija ei itse näe Turnitin-yhtäläisyysraporttia, minkä päätarkoitus on tukea opiskelijaa tieteellisen ja eettisen kirjoittamistavan oppimisessa. Yhtäläisyysraportti saa opiskelijan pohtimaan oman kirjoituksen ja lähteiden välistä suhdetta. Opiskelijalle tulisi antaa mahdollisuus nahdä Turnitin-yhtäläisyysraportti kirjoituksensa luonnosversiosta.
  • Jos Turnitin-yhtäläisyysraporttia hyödynnetään ensimmäisen kerran vasta arvostelun apuna, Turnitinin käyttötapa ei ole tällöin oppimista ohjaava vaan pelkästään kontrolloiva, mikä ei tue opiskelijan oppimista oikea-aikaisesti. Lisäksi tällaisesta käyttötavasta voi aiheutua kaikille osapuolille ikäviä plagiointiepäily-prosesseja selvitettäväksi.
  • Jos vain joidenkin opiskelijatöiden arvioinnin apuna käytetään Turnitin-yhtäläisyysraporttia, opiskelijoiden tasavertainen kohtelu vaarantuu sen sijaan, että kaikki opiskelijat palauttavat itse työnsä MyCoursesissa Turnitin-aktiviteettiin.
  • Jos saman oppimistehtävän palautuksia halutaan verrata toisiinsa, turnitin.aato.fi -käyttöliittymä ei mahdollista tätä, koska opiskelijat eivät ole antaneet lupaa töidensä arkistoimiseksi vertailuaineistoihin.
  • Opiskelijatyöt eivät arkistoidu vertailuaineistoihin, ts. niitä ei suojata jatkossa muiden luvattomalta lainaamiselta. Näin siksi, että opiskelijat eivät ole antaneet lupaa siihen. Tavoite olisi, että opiskelijan työtä suojattaisiin plagioinnilta. Tämä onnistuu MyCoursesissa, kun opiskelija palauttaa itse työnsä Turnitin-aktiviteettiin ja antaa aina palautuksen yhteydessä luvan vertailuaineistoihin arkistoimiselle.

Lisäksi:

  • alla kuvattu tapa työllistää opettajaa enemmän kuin Kurssitehtävä tai opinnäyte (tapaus A), jolloin opiskelijat palauttavat itse. MyCoursesin kautta Turnitinia käytettäessä opettaja voi antaa opiskelijalle sisällöllisen ja/tai numeerisen palautteen työstä samassa yhteydessä.

Luo palautuslaatikko ja palauta

Ennen kuin voit viedä tiedoston Turnitin-alkuperäisyystarkastukseen, luo työtila ja siihen palautuslaatikko.

Tärkeää: jos tarkastat toisen henkilön kirjoittaman työn tai työn, jossa on itsesi lisäksi muita kirjoittajia, on palautuslaatikon asetuksista valittava, ettei työ tallennu opiskelijatöiden vertailukantaan (alla olevissa ohjeissa kohta nro 15).

Kirjaudu sisään Aalto-tunnuksellasi osoitteessa turnitin.aalto.fi.

Jos käytät Turnitinia ensimmäistä kertaa, joudut hyväksymään Turnitinin käyttäjäsopimuksen, joka avautuu ponnahdusikkunaan. Jos et voi edetä, tarkista, että olet sallinut ponnahdusikkunoiden käytön selaimessasi tai sallit poikkeuksen sivustolle turnitin.com (Safari estää ponnahdusikkunat oletuksena, eikä se anna ilmoitusta käyttäjälle, kun ne estetään).

Sisään kirjautumisen jälkeen seuraa kuvakaappauskuvien vaiheita 1-25.Katso ohjeet kuinka kuinka tulkitset alkuperäisyysraportin.