Sisu HELP

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

...

 1. Kirjaudu Sisuun Aalto-tunnuksillasi
 2. Siirry välilehdelle Opintojen rakenne ja luo opintosuunnitelmasi pohja Sisuun. Opintosuunnitelmaa ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä valmiiksi, jos sisällöllinen opintojen ohjaus järjestetään myöhemmin. Sinun tulee kuitenkin lisätä ensisijaiseen, opiskeluoikeutesi mukaiseen opintosuunnitelmaan kaikki opintojaksot, joiden opetukseen olet ilmoittautumassa. Näin varmistat, että saat opintojaksosta suoritusmerkinnän oikein. Voit ohittaa tämän vaiheen, jos olet jo suunnitellut opintosi Sisussa.
 3. Jos olet jo aiemman lukuvuoden aikana tehnyt HOPSin ja ilmoittaudut opintoihin sen kautta, Sisu tarjoaa sinulle lähtökohtaisesti vanhoja versioita opintojaksoista. Ota opintojaksoesitteellä käyttöön opintojakson uudempi versio, jos et löydä opetusta opintojaksolta. Jos käytät kuluvan lukuvuoden mukaista tutkintorakennepohjaa HOPSissa, voit ohittaa tämän vaiheen.          
 4. Siirry sivulle Opintokalenteri. Opintokalenterissa valitse Opetus valitsematta-välilehti ja valitse siellä suoritustapa (osallistuminen opetukseen tai tentti) niille opintojaksoille, joille aiot ilmoittautua. Valitse opintojaksoilta myös opetuksen toteutus, jolle aiot osallistua.
 5. Siirry Ilmoittautuminen ja opetus-välilehdelle ja ilmoittaudu toteutuksille.
 6. Ilmoittauduttuasi näet, voitko tulla valituksi opetukseen. Tarvittaessa päivitä sivu. Jos opetuksen toteutuksella ei ole rajattua osallistujamäärää ja täytät ilmoittautumisen perusvaatimukset, sinut hyväksytään toteutukselle heti.
 7. Tarkista ilmoittautumisajan päätyttyä, pääsitkö mukaan opetukseen.
 8. Jos ilmoittauduit opintojaksojen haun kautta, sinun tulee muistaa lisätä opintojakso osaksi ensisijaista opiskeluoikeutesi mukaista opintosuunnitelmaa ja valita opintojaksolle suoritustapa, jotta ilmoittautuminen onnistuu ja saat suoritusmerkinnän opintojaksosta oikein.

...

Tällöin aukeaa opintojaksoesitteen Suoritustavat-välilehti. Jos suoritustapoja on useita, valitse niistä se, jonka mukaan haluat suorittaa opintojakson. Valitse suoritustapa ensin klikkaamalla haluamaasi tapaa (esim. tapa 1) ja sen jälkeen klikkaa painiketta Valitse tämä tapa.

Image Modified

Kun olet valinnut suoritustavan, voit valita haluamasi opetuksen sen nimen ja ajankohdan vieressä olevasta Valitse-painikkeesta. Huom! Klikkaamalla Valitse-painiketta viet vasta opetuksen opintokalenteriisi, eikä ilmoittautumista opetukseen siis ole vielä tehty!

...

Kun olet valinnut suoritustavan, voit valita haluamasi opetuksen sen nimen ja ajankohdan vieressä olevasta Valitse-painikkeesta. Huom! Klikkaamalla Valitse-painiketta viet vasta opetuksen opintokalenteriisi, eikä ilmoittautumista opetukseen siis ole vielä tehty!


Image Modified

Valittuasi opetuksen Sisu ohjaa sinua ilmoittautumaan yläpalkkiin ilmestyvällä ilmoituksella Opetus xx valittu. Siirry ilmoittautumiseen. Klikkaamalla Siirry ilmoittautumiseen-linkkiä siirryt opintokalenterin Ilmoittautuminen ja opetus-välilehdelle, jossa ilmoittaudut opetukseen ja teet tarvittavat opetusryhmävalinnat.

...