Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

    1. Voit lisätä näitä suorituksia suunnitelmaasi. Paina opintojakson Sijoita suunnitelmaan -kuvaketta, jolloin rakennenäkymässä korostetaan ne kohdat, joihin opintojakson voi sijoittaa. Opintojakso sijoitetaan haluttuun kohtaan valinta-avustimen kautta.
    2. Jos et saa tätä kautta sijoitettua esimerkiksi suorittamaasi opintojaksoa haluamaasi kohtaan, käytäthän vapaan muokkauksen tilaa.

Maisterivaiheen opintosuunnitelman opetussuunnitelmakauden vaihtaminen, kun olet suorittanut kandidaatin tutkintosi Aallossa

Jos suoritat/olet suorittanut kandidaatin tutkintosi Aallossa, tulee sinun valita opintosuunnitelmaasi tehdessäsi koulutukseksi opinto-oikeutesi mukainen kandidaatti + maisteri-koulutus. Olet ehkä tehnyt kandidaattivaiheen opintosuunnitelmasi opintojesi alussa aloitusvuotesi opetussuunnitelmakauden mukaan, mutta kun aloitat maisterivaiheen opinnot, saatat haluta vaihtaa maisterivaiheen opintosuunnitelman opetussuunnitelmakauden uudempaan opetussuunnitelmakauteen, eli siihen opetusuunnitelmakauteen, jolloin todellisuudessa aloitat maisteriopintojen suorittamisen.

Maisterivaiheen opintosuunnitelman opetussuunnitelmakauden vaihtaminen onnistuu Sisun tutkintorakennepohjassa seuraavalla tavalla:

Image Added

Opintosuunnitelmasi nimen alta näet, minkä opetussuunnitelmakauden versio opintosuunnitelmastasi sinulla on käytössä. Versio on sama sekä kandi- että maisterivaiheen opintosuunnitelmassa, koska ne kuuluvat tässä tapauksessa samaan koulutusrakenteeseen Sisussa.

Image Added

Klikkaamalla maisteriohjelmasi koodia opintosuunnitelmassa maisteriohjelman nimen alla pääset vaihtamaan maisterivaiheen opetussuunnitelmakauden.

Image Added

Aukeavassa ikkunassa näet maisteriohjelmasi nimen alla ops-kauden, joka sinulla on käytössä opintosuunnitelmassasi ja klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta pääset vaihtamaan ops-kauden.

Image Added

Vaihdettuasi ops-kauden haluamaasi versioon, tulee näytön yläreunaan banneri "Katselet kokonaisuuden versiota, joka ei ole käytössä suunnitelmassasi. Ota käyttöön tämä versio". Klikkaa kohtaa "Ota käyttöön tämä versio".

Image Added

Saat kuvan mukaisen ilmotuksen näytölle ja voit joko kopioida suunnitelman ja vaihtaa maisteriohjelmasi ops-kauden (jolloin aiempi suunnitelmasi säilyy sinulla muuttumattomana ja Sisu luo uuden kopion suunnitelmasta, jossa on maisteriohjelmasta valitsemasi ops-kauden versio) tai vaihtaa ops-kauden version kopioimatta suunnitelmaa.

Image Added

Kun olet vaihtanut maisteriohjelmasi ops-kauden version suunnitelmassasi, suunnitelmaasi tulee valitsemasi ops-kauden mukainen tutkintorakenne maisteriohjelmastasi. Ops-kausi ei ole näkyvissä suunnitelmassasi muuten, mutta voit tarkistaa sen tarvittaessa klikkaamalla maisteriohjelman koodia ja tarkistamalla aukeavassa ikkunassa minkä ops-kauden versio sinulla on suunnitelmassasi. Kandidaatin tutkintosi ops-kauden versio säilyy samana, jonka olet alun perin valinnut, koska olet vaihtanut ainoastaan maisteriohjelmasi ops-kauden.

Opintosuunnitelman muokkaaminen, tulostaminen ja poistaminen

...