Skip to end of metadata
Go to start of metadata

https://connect.funet.fi tai adobeconnect.aalto.fi

Kirjautuminen Aalto-tunnuksella

 Suomalaisten korkeakoulujen yhteinen Adobe Connect-palvelu on osoitteessa https://connect.funet.fi, jonne sekä henkilöstöön kuuluvat että opiskelijat voivat luoda oman kokoushuoneen, ks. Funetin ohjeet verkkokokoushuoneen perustamiseen ja ohje kokoukseen osallistujalle. Luodessasi verkkokokoushuoneen voit määritellä kokoushuoneen osoitteen   https://connect.funet.fi/aalto_huoneennimi  punaisen loppuosan itse. Suositus on laittaa nimen alkuun oman organisaation lyhenne, joka aaltolaisille on aalto. 

Aalto-yliopistolla on myös oma Adobe Connect -palvelu, jossa päätoimiselle henkilökunnan jäsenelle on oma verkkokokoushuone.
Huoneen osoite on muotoa: adobeconnect.aalto.fi/aaltotunnus Tästä palvelusta ollaan luopumassa näillä näkymin vuonna 2015. Opetustallenteiden tekemiseksi suositellaan siksi Funetin palvelun käyttöä.

Opetuskäytön tuki: vipu(at)aalto.fi

Huom! Kesäkuuhun 2012 asti käytetty Adobe Connect -palvelu tallenteineen osoitteessa connectpro.aalto.fi ei ole enää käytössä.

Adobe Connect - reaaliaikainen verkkokokousjärjestelmä

  • toimii selaimen avulla, joten sitä voi käyttää missä tahansa paikassa, jossa on tietokone ja internetyhteys (ei vaadi muuta ohjelmistoasennusta, paitsi Flash Playerin; voit tarkistaa koneesi valmiuden Adobe Connect -testisivulta
  • taipuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin: reaaliaikaiseen yhteydenpitoon ryhmän kesken ja luentojen tai infotilaisuuksien lähettämiseen (webcast), istuntojen tallentamiseen, ääni+oheismateriaalit -tallenteiden tekemiseen oppimateriaaliksi, tehtävänannoksi, palautteeksi opintoryhmälle
  • sisältää toimintoja, jotka ovat haluttaessa kaikkien osallistujien käytettävissä: videokuva, ääni, tiedostojen jakaminen ja näyttäminen, piirtotaulu, muistiinpanotaulu, chat, äänestystyökalu, pienryhmähuoneet.

Jos sivutoimisella opettajalla on tarve järjestää Adobe Connect -istuntoja itsenäisesti, hän voi pyytää Adobe Connect -huoneen käyttöoikeutta Aalto-yliopiston HR-lomakkeella nr 6 Henkilötietolomake ilman palvelusuhdetta, saatavilla Insidessa.

Toimit omassa kokoushuoneessasi Host-roolissa, jolloin voit hallinnoida kokoushuoneen toimintoja, tallenteita ja muiden kokoukseen osallistuvien sisäänpääsyn tapaa (avoin pääsy/hyväksy sisääntulijat) ja käyttöoikeuksia. Kokoushuone on otettavissa käyttöön heti eli se on valmiiksi "sisustettu": näkyvillä on toimintoja, joita voit muokata, lisätä ja poistaa käyttötarpeiden mukaan.

Kun haluat kutsua osallistujia istuntoon, anna heille tiedoksi oman kokoushuoneesi verkko-osoite, kellonaika ja kirjautumisvinkiksi "Enter as a guest" (ei tarvita käyttäjätunnusta, nimen kirjoittaminen riittää). 

Eri osallistujat tarvitsevat oheislaitteita sen mukaan, millainen oma osallistumistapa on, tai onko kyseessä tallenteen seuraaminen.

Puhumista varten osallistuja tarvitsee mikrofonin ja videon lähettämistä varten web-kameran. Usein osallistujille riittää mahdollisuus vain kuunnella istuntoa tai kirjoittaa chattiin. Tällöin riittää äänentoiston varmistaminen tietokoneen kaiuttimista tai kuulokkeista.

Käyttötapoja

  • luento suurelle joukolle, joka voi olla kokonaisuudessaan etäyhteydessä tai osin paikan päällä
  • työryhmän kokous
  • suullinen ohjaus yhdessä katsottavien (ja editoitavien) dokumenttien kera
  • opettaja pitää luennon, ohjeistaa tai antaa yhteispalautteen opintoryhmälle PowerPoint-esityksen kera ja tallentaa sen opiskelijoiden katsottavaksi.

 

Ohjeita

Luennon tallennus Adobe Connectilla. VipuPisteen ohje, joka opastaa mm. mikin käyttöön, oheismateriaalien näyttämiseen, tallentamiseen.

Funetin Adobe Connect -ohjeita (tulossa myös englanniksi)

Insidessa Adobe Connect -palvelukuvaus

Adobe Connect meeting - instructions in English

 

 

1 Comment

  1. Tarkennus kohtaan:

    "Jokaisella Aalto-yliopiston henkilökuntaan kuuluvalla on oma Adobe Connect pro -verkkokokoushuone (meeting), jonka osoite on muotoahttps://connectpro.aalto.fi/Aalto-käyttäjätunnus (Aalto-tunnus 8 merkin mittaisena)."

    Aalto- tunnus voi itse asiassa olla myös lyhyempi, jos se on periytynyt aikojen takaa, kuten itselläni 'jon'.