Turnitin

Turnitin -tukiTurnitin ilmoittaa väliaikaisista katkoksista tai palvelun viiveistä sivulla https://turnitin.statuspage.io/ sekä Twitterissä: twitter.com/turnitinstatus

Turnitinin ilmoittamat, tiedetyt ongelmat Turnitinin Feedback Studiossa.


Opiskelijat

Ota yhteys kurssin opettajaan tai opinnäytteen ohjaajaan seuraavissa tapauksissa:

 • työtilan Turnitin-palautuslaatikkoon valitut ominaisuudet
 • Turnitin-alkuperäisyysraportin tulkinta-apu.

Lähetä sähköpostia turnitin(at)aalto.fi seuraavissa asioissa:

 • tekniset ongelmat Turnitin-palautuslaatikon käytössä (muut kuin kurssiavain)
 • pyyntö poistaa oma työ Turnitinin opiskelijatöiden vertailukannasta. Lähetä poistopyynnön mukana työn ID-numero. Työ voidaan poistaa vasta kun se on arvosteltu (jos kyse on arvosteltavasta työstä).
 • näiden käyttöohjeiden tai Turnitinin käytön kehittäminen Aalto-yliopistossa.

Henkilöstö

MyTeaching Support palvelee pedagogisissa ja teknisissä asioissa:

 • Voit pyytää räätälöityä 1-3 tunnin Turnitin-perehdytystä, kesto riippuu osallistujien ja sisältöjen määrästä
 • Pyydä konsultointia Turnitinin liittämiseksi osaksi kurssia tai opinnäytteen ohjausta
 • Ilmoita teknisistä ongelmista Turnitinin käytössä
 • Pyydä työsi poistamista opiskelijatöiden vertailukannasta. Anna työn ID-numero, joka tulee poistaa.
 • Kysy tai ehdota parannuksia näihin ohjeisiin.

Katso koulutuskalenterista Turnitin- ja MyCourses-perehdytykset: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/koulutus-digitaalisen-opetuksen-tueksi (vaatii Aalto-kirjautumisen) ja tarvittaessa MyCourses -ohjeet.

Plagiointiepäilytapauksissa ota yhteys koulusi selvittäjään eli opintoasiain päällikköön.

Turnitin tarjoaa uutiskirjeitä mm. parhaista käytännöistä ja oppaista. Halutessasi voit kirjautua Turnitin Newsletters and Communications -postituslistalle.

Aalto-yliopiston Turnitin-palvelun rekisteriseloste

Rekisteriseloste

Usein kysytyt kysymykset ja tiedetyt ongelmat

Opiskelijoiden UKK ja tiedetyt ongelmat

Ongelman ilmeneminenSelitys ja ratkaisu

1.1 Saan "Turnitin Error" ilmoituksen Turnitinin käyttäjäsopimuksen hyväksymisessä (Turnitin User Agreement).

Kun käytät Turnitinia ensimmäistä kertaa, järjestelmä kysyy sinulta suostumusta Turnitinin käyttäjäsopimukseen (Turnitin User Agreement) ponnahdusikkunassa (pop-up). Jos selaimessa on päällä ponnahdusikkunoiden esto, et pääse hyväksymään sopimusta. Salli pop-up-ikkunat selaimesi asetuksissa tai lisää eston poikkeuksiin turnitin.com. Myös muut selaimen asetukset voivat olla esteenä, esim. Chromessa ei voi olla päällä lisäosat uBlock Origin tai Ghostery.

Jos olet jo hyväksynyt käyttäjäsopimuksen, mutta painat selaimen "takaisin" -nuolipainiketta, saat myöskin "Turnitin error" -virheilmoituksen. Klikkaa kyseisen painikkeen sijaan selaimen "päivitä" -painiketta.

1.2. En voi tallentaa työtäni ilman, että annan suostumukseni vertailukantaan tallentamiseen, vaikka työn ei edes pitäisi tallentua vertailukantaan. Ihmettelen, tallentuuko työni opiskelijatöiden vertailukantaan vai ei?

Suostumuslauseke sisältää kaksi asiaa (vakuutuksen siitä, että työ on itse laadittu ja suostumus vertailukantaan arkistoimiseen) ja sen hyväksyntä vaaditaan aina, vaikka työsi ei arkistoituisikaan vertailukantaan. Palautuslaatikon oletusasetuksena on, että työt eivät arkistoidu opiskelijatöiden vertailukantaan, mutta opettaja voi muuttaa asetuksen halutessaan. Valitettavasti opiskelija ei näe aktiviteetista, minkä asetuksen opettaja on valinnut. Ellei tästä ominaisuudesta ole kerrottu palautuslaatikon yhteydessä, kysy opettajalta tallentuvatko työt vai eivät.

1.3. "Exception - User not found" tai "API Warning Error: 212" virheilmoitus estää minua palauttamasta työtäni. Mitä teen?

Lähetä virheilmoitus sähköpostitse opettajallesi, jolla on mahdollisuus korjata asia.

1.4. "The email address needs to conform to Internet Standard RFC822" virheilmoitus estää palauttamisen.

Virheilmoitus tulee avoimen yliopiston opiskelijoille, jotka eivät ole aktivoineet Aalto-tunnukseen liittyviä Aalto-sähköpostiosoitteitaan. Ongelma poistuu, kun opiskelija aktivoi sähköpostiosoitteensa palvelussa https://salasana.aalto.fi/ ja kirjautuu uudelleen MyCoursesiin.

1.5. Miksi tiedoston lataaminen Turnitiniin kestää erittäin kauan (yli 2 minuuttia)? Se näyttää "jäätyneen".

Salli selaimessasi kolmannen osapuolen cookiet tai lisää selaimeesi poikkeus sivustolle turnitin.com (Safarissa kolmannen osapuolen cookiet on estetty oletuksena)

1.6. Virheilmoitus "Error in uploading" estää tallentamasta tiedoston. Missä vika? 

Tarkista, että tiedostosi kuuluu hyväksyttyihin tiedostotyyppeihin ja tarkista mahdolliset muut tallentamisen estävät asiat (engl. kiel. sivu).

1.7. Virheilmoitus "There was an error trying to create the submission in Turnitin. Message: Your submission must contain 100 characters or more. | Code: 0" estää tiedoston tallentamisen.

Tiedostonimessä saa olla vain yksi piste (se, joka edeltää tiedostotyyppipäätettä, esim. .pdf). Katso myös edeltävän kysymyksen vastauksessa oleva linkki.

1.8. Entä jos en halua antaa suostumustani työni tallentamiseen opiskelijatöiden vertailukantaan? Kuinka voin palauttaa työni?

Kysy opettajaltasi tai ohjaajaltasi kuinka palautat työsi. Huomaa, että opettaja voi tehdä joka tapauksessa työllesi Turnitin-alkuperäisyystarkastuksen tallentamatta sitä vertailukantaan.

1.9. Kuinka kauan alkuperäisyysraportin syntyminen työstäni kestää?

 • Raportin syntyminen kestää vähintään useita minuutteja riippuen tiedostokoosta ja palvelun ruuhkaisuudesta. Jos tallennat työn uudelleen samaan palautuslaatikkoon, alkuperäisyysraportti on nähtävillä vasta aikaisintaan 24 tunnin kuluttua.
 • Voit tarkistaa twitteristä  twitter.com/turnitinstatus onko palvelussa väliaikaisia katkoja tai viivästyksiä.

1.10. Alkuperäisyysraportti ei ilmesty avautuneeseen selainikkunaan.

Ongelma on huomattu Firefox-selaimella. Avaaminen onnistuu hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla avautuminen uuteen välilehteen tai ikkunaan. Voit myös kokeilla, toimiiko normaalisti toisella selaimella.

1.11. Työni tallentui opiskelijatöiden vertailukantaan, mutta haluan, että se poistetaan sieltä.

Työtäsi suojataan plagioinnilta, kun se on tallennettuna vertailukantaan. Mutta jos jostain syystä haluat, että työ poistetaan sieltä, lähetä poistopyyntö ja työn ID-numero (nähtävillä palautuslaatikossa ja sähköpostiisi saamassasi tallennuskuitissa) osoitteeseen turnitin@aalto.fi

Henkilöstön UKK ja tiedetyt ongelmat
OngelmaMillaisia hankaluuksia siitä seuraa?Kuinka asia ratkaistaan?

2.1. Alkuperäisyysraportti ei ilmesty avautuneeseen selainikkunaan.

Käyttäjä odottaa raportin ilmestymistä, mutta selainikkuna pysyy tyhjänä.

Tämän ongelman on huomattu koskevan Firefox-selainta. Yhtäläisyysraportti (tai GradeMark-näkymä) avautuu, kun klikkaat yhtäläisyysprosentin kuvaketta (GradeMark-kuvaketta) hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitset avautumisen uuteen välilehteeen tai selainikkunaan.

2.2. Turnitin vaatii opiskelijoilta suostumuksen vertailukantaan tallentamiseen, vaikka palautuslaatikossa työt eivät tallennu vertailukantaan (Moodle / MyCourses)

Opiskelijoista voi tuntua hämmentävältä, että suostumus kysytään, jos heille on kerrottu, että ko. palautuslaatikossa työt eivät tallennu vertailukantaan.

Oletusasetuksen mukaan palautetut työt eivät tallennu vertailukantaan. Jos opettaja muuttaa tätä asetusta, opiskelijoille kannattaa ilmoittaa palautuslaatikon Yhteenvedossa, tallentuvatko työt vertailukantaan vai eivät.

2.3. Jotkut opiskelijoista saavat virheilmoituksen "Exception - User not found" yrittäessään tallennusta MyCoursesissa.

Joillakin opiskelijoilla palautus onnistuu ongelmitta, mutta joillakin ei.

Opettaja voi manuaalisesti auttaa opiskelijoiden MyCourses-Turnitin-yhteyksien syntymistä palautuslaatikon Saapuneiden palautusten lokero -näkymässä klikkaamalla Turnitin opiskelijat -välilehteä ja sitten Muodosta kaikille opiskelijoille yhteys Turnitiniin -kuvaketta.

2.4. Virheilmoitus "API Warning Error: 212" tai muu käyttäjän Turnitin-yhteyteen viittavaa virheilmoitus tulee palautusta avatessa tai opiskelija kertoo saaneensa sen yrittäessään palautusta.

Palauttaminen tai palautuksen avaaminen ei onnistu. Yhteys MyCoursesin ja Turnitinin välillä ei jostain syystä toimi.

Opettaja voi painaa Ilmoita kaikki opiskelijat -painiketta Saapuneiden palautusten lokerossa, jolloin yhteydet MyCoursesin Turnitin tehtävä -aktiviteetin ja Turnitinin välillä päivitetään. Toimenpide voi kestää kymmeniä minuutteja, jos työtilassa on paljon opiskelijoita.

2.5. Turnitin tehtävä -aktiviteettia käytettäessä tulee virheilmoitus "Duplicate copies of the same Turnitin assignments were found ...". Ongelma syntyy, jos Turnitin tehtävä -aktiviteetti on kopioitu tai tuotu kopiona työtilaan toisesta MyCourses -työtilasta (tai Moodlesta). Tällöin Turnitin ei osaa muodostaa kopiolle yhteyttä Turnitinin päähän vaan kopio linkittyy vanhaan työtilaan ja aktiviteettiin. Virheilmoitus tulee esiin myös vanhan työtilan aktiviteetissa.

Kyseistä Turnitin-palautuslaatikkoa ei voi käyttää.

Vaihtoehtoja on kaksi:

1) Luo uusi Turnitin tehtävä -aktiviteetti (uudessa) työtilassa ja poista kopioitu aktiviteetti  TAI

2) Lähetä uuden työtilan linkki osoitteeseen turnitin@aalto.fi ja pyydä, että ko. työtilan Turnitin tehtävä -aktiviteetit nollataan, jolloin aktiviteeteille muodostuu uusi yhteys Turnitiniin (ja myös vanhan työtilan yhteys toimii jälleen normaalisti).

2.6. MyCoursesissa Saapuneiden palautusten lokerossa voi järjestellä opiskelijoiden palautuksia haluamaansa järjestykseen, esim. nimien mukaan tai palautusajan mukaan. Valittu järjestys ei kuitenkaan näy Turnitinin päässä, vaan palautukset ovat aina yhtäläisyysprosentin mukaisessa järjestyksessä, suurin prosentti ensimmäisenä.

Palautuksten arvioiminen opiskelijan nimen mukaan aakkosjärjestyksessä on hankalaa. Sillä jos palautukset järjestää aakkosjärjestykseen MyCoursesissa, joutuu avaamaan jokaisen palautuksen MyCoursesin palautuslaatikosta käsin GradeMark-näkymään. Tämä tapa vie kohtuuttomasti aikaa, sillä siirtyminen MyCoursesista GradeMark-näkymään kestää yleeensä melko kauan (eli ensimmäisen palautuksen avaaminen) verrattuna siihen, että siirtyminen palautuksesta toiseen onnistuu nopeasti GradeMark-näkymän sisällä nuolinäppäimellä.

Palautukset kannattaa arvioida GradeMark-näkymän tarjoamassa järjestyksessä eli yhtäläisyysprosentin mukaisessa järjestyksessä. Näin siksi, että siirtyminen dokumentista toiseen tapahtuu nopeasti GradeMark-näkymässä nuolinäppäimillä. Tämä on hyvä muistaa erityisesti silloin, jos palautuksia on paljon, ja niiden arviointi tapahtuu useassa erässä. GradeMark-näkymässä annettu arvosana näkyy myös MyCoursesin päässä.

2.7. Turnitin-tehtävä -aktiviteetti näyttää erilaiselta kuin aiemmin Moodlessa? Mikä on muuttunut?

Nykyinen Moodle-Turnitin käyttöliittymän versio on Moodle Direct Version 1 ja näkyy työtilassa Turnitin-tehtävä -nimisenä aktiviteettina. Se otettiin käyttöön 23.2.2015. Nämä ohjeet tukevat kyseistä käyttöliittymää. Se eroaa aiemmin pilottikäytössä olleesta Moodle Direct Version 2:sta (Turnitin-tehtävä 2 -aktiviteetti) seuraavasti:

 • Opettaja pystyy itse lisäämään Turnitin-tehtävä -aktiviteetin työtilassa (Turnitin-tehtävä 2 -aktiviteetin pystyi lisäämään vain manageri-roolissa toiminut tukihenkilö pilotoiville opettajille)
 • Yhteenveto ja Saapuneiden palautusten lokero ovat eri näkymissä (ne olivat samassa näkymässä versiossa 2)
 • Arviointikriteeristön liittäminen onnistuu vasta, kun palautuslaatikkoon on tehty vähintään yksi palautus, mikä voi olla vaikka testipalautus, kun kriteeristö halutaan valmistella hyvissä ajoin ennen palautuksia ja arviointia (versiossa 2 arviointikriteeristö oli liitettävissä heti, kun palautuslaatikko oli luotu ja myös opisekelijat saivat nähdä sen palautusohjeen yhteydessä)
 • Turnitin tehtävä -aktiviteetissa ei ole käytössä vertaisarviointia eli  PeerMark-työkaluja (versiossa 2 vertaisarviointi oli käytettävissä, mutta se ei toiminut tyydyttävästi).

Ne opettajat, joiden työtilassa ehdittiin ottaa käyttöön Turnitin-tehtävä 2 -aktiviteetti, jatkavat sen käyttöä niin pitkään kuin on tarpeen. Turnitin-ohjeiden aiempi versio tukee sen käyttöä.

Sekaannukset eri käyttöliittymäversioiden välillä voidaan välttää, jos yhdessä Moodle-työtilassa on käytössä vain yhdentyyppisiä Turnitin-aktiviteetteja.

Ajankohtaista - Turnitin-tuen uutiset

Jos haluat tiedon uusista uutisista sähköpostiisi, klikkaa tämän sivun ylälaidasta Watch.

PvmUutinenLisätietoa
2020-01-14
"Thesis supervision in MyCourses with Turnitin" henkilöstökoulutukset keväällä 2020 löytyvät Workday-palvelusta!
Tervetuloa!

Tiedot koulutusten ajankohdista ja ilmoittautuminen Workday > etsi: Turnitin > Learning

2019-10-11
Turnitin.aalto.fi -käyttöliittymässä jälleen ongelmaa
 • uuden työtilan lisääminen turnitin.aalto.fi -käyttöliittymässä ei onnistu
 • jos opettaja kirjautuu turnitin.aalto.fi -käyttöliittymään, voi käydä niin, että kirjautumisen seurauksena hänen Turnitin-tilinsä poistuu Aalto-yliopiston Turnitin-tililtä. Näin ollen myöskään MyCoursesissa ei enää onnistu Turnitin tehtävä -aktiviteetin lisääminen, vaan käyttäjä saa virheilmoituksen. Jos näin käy, opettajan täytyy ilmoittaa ongelmasta turnitin@aalto.fi -tukiosoitteeseen, että käyttäjätili voidaan palauttaa ennalleen.
Tukipyynnöt ongelmatilanteissa: turnitin@aalto.fi
2019-08-22
Turnitin.aalto.fi -käyttöliittymän ongelma korjattu
 • Huhtikuussa -19 havaittiin, ettei henkilöstön käytössä olevassa turnitin.aalto.fi -käyttöliittymässä pystynyt lisäämään uutta työtilaa ja Turnitin-palautusaktiviteettia. Harmillisesti ongelman korjaaminen kesti kauan, mutta tilanne on nyt normalisoitunut ja ko. käyttöliittymää voi jälleen käyttää entiseen tapaan.

Ohje turnitin.aalto.fi -käyttöliittymän käyttöön


2019-07-11
Opinnäyteohjaus MyCoursesissa Turnitinin avulla -koulutukset syksyllä 2019
 • Kahden tunnin samansisältöiset koulutukset 27.9., 17.10. ja 6.11.
aalto.fi -tapahtumakalenterissa: koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen
2019-03-28
Turnitinin käytön esittelyn webinaareja huhtikuussa 2019

2019-01-18 (julkaistu 1. kerran 2018-10-23)
"Thesis supervision in MyCourses with Turnitin" henkilöstökoulutukset keväällä 2019
Koulutuksen kuvaus
2018-07-05
"Thesis supervision in MyCourses with Turnitin" -henkilöstökoulutukset syksyllä 2018

Samansisältöiset aamupäivän koulutukset on julkaistu Insiden koulutuskalenterissa:

To 30.8.2018 klo 9.15-11.30, Otakaari 1, U250a, ilmoittautuminen viimeistään ti 28.8.

Pe 12.10.2018 klo 9.15-11.30, Otakaari 1, U121a, ilmoittautuminen viimeistään ke 10.10.

Opetuskieli on suomi tai englanti riippuen osallistujista.

Ilmoittautuminen syksyn 2018 koulutuksiin
2018-01-18
"Thesis supervision in MyCourses with help of Turnitin" -henkilöstökoulutukset keväällä 2018

Samansisältöiset max 3 tunnin koulutukset 5.2., 5.3. ja 9.3.2018 on julkaistu Insiden koulutuskalenterissa https://inside.aalto.fi/display/CurrentAffairs/Staff+training#

Ilmoittautuminen kevään 2018 koulutuksiin tällä lomakkeella
2017-08-07
"Thesis supervision in MyCourses with help of Turnitin" -henkilöstökoulutukset syksyllä 2017

Samansisältöiset 3 tunnin koulutukset 30.8., 4.9., 18.9. ja 27.11. on julkaistu Insiden koulutuskalenterissa https://inside.aalto.fi/display/CurrentAffairs/Staff+training#

Ilmoittautuminen syksyn 2017 koulutuksiin tällä lomakkeella
2017-04-06
Opettajan mahdollisuutta nähdä yhtäläisyyden aiheuttanut opiskelijan työ on muutettu


Aiemmin opettajalla on ollut mahdollisuus nähdä yhtäläisyyden aiheuttanut opiskelijan työ vain silloin, jos kyseinen työ on palautettu jollekin opettajan omista kursseista. Muissa tapauksissa opettajan on pitänyt lähettää katselupyyntö, joka on ohjautunut sen työtilan opettajalle (tai opettajille), missä kyseinen työ on palautettu.

Käytäntöä on hieman muutettu 28.3. alkaen siten, että opettajalla on mahdollisuus katsoa yhtäläisyyden aiheuttanut opiskelijan työ silloin, kun se on palautettu johonkin Aalto-yliopiston työtiloista. Jos yhtäläisyyden aiheuttanut opiskelijan työ on palautettu jossain muualla kuin Aalto-yliopistossa, opettajan on edeleen lähetettävä tiedustelupyyntö halutessaan nähdä kyseisen työn. Vastaavasti opettaja voi saada tiedustelupyyntöjä Aalto-yliopiston ulkopuolelta.

turnitin@aalto.fi
2016-06-15
Turnitinin uusi versio käyttöön

MyCoursesin versiopäivityksessä 14.6.2016 on otettu käyttöön uusi versio Turnitin tehtävä -aktiviteetista. Uuden aktiviteetin suomenkieoinen kieliasu päivitetään vasta asennuksen jälkeen. Ennen versiopäivitystä käyttöön otetut Turnitin tehtävä -aktiviteetit säilyvät vanhan version mukaisina, mutta niiden aktiviteettityyppi näkyy nimellä "Turnitin tehtävä (V1)".  Myös Turnitinin päässä jokainen käyttäjä voi valita painikkeesta, käyttääkö aiempaa Turnitin-näkymää (Classic Turnitin) vai uutta "Feedback studio" -versiota, jossa alkuperäisyysraportin ja palautteen antamisen toiminnallisuudet on koottu samaan näkymään erillisten välilehtien sijaan. Näkymää voi vaihtaa halutessaan edestakaisin. Aalto-yliopiston omat Turnitin -ohjeet uudistuvat uusien versioiden mukaisiksi ennen lukuvuoden 2016-17 alkua.

Tukipyynnöt ja huomiot: turnitin@aalto.fi. 

Katso englanninkielinen Turnitin Feedback Studio -demo.

Uudessa Turnitin tehtävä -aktiviteetissa on olemassa myös vertaisarviointiominaisuus, mutta havaittujen virheiden vuoksi sitä ei oteta toistaiseksi käyttöön MyCoursesissa.


2016-02-17
Raportti Turnitinin pilotoinnista ELECin kandidaatintyön seminaarissa syksyllä 2015

on luettavissa Turnitinin käyttöönottoprojektin wikissä.

ELEC kandipilotin 2015 raportti (vaatii Aalto-kirjautumisen)

2015-09-14

Turnitinin käyttökatko la 19.9.2015 klo 17-21

Turnitinin ajoitettu huoltokatko koskee maailmanlaajuisesti kaikkia käyttäjiä la 19.9. klo 17-21 (Suomen aikaa). Opettajia kehotetaan huomioimaan tämä tehtävien palautusajankohdissa ja arvioinnissa.