Anna palautetta

Tämän otsikon alle voi kirjoitella palauetta

Table-plugin

Olisiko mahdollista saada järjestelmään Table-plugin? Joonas Iivonen

Kannatetaan. //Mikko Mikkola

Kerro bugista

Löysitkö bugin? Voit kertoa tässä tai lähettää mailia webmasterille

49 Comments

  1. Voiko tuon otsikon alle tosiaan kirjoittaa palautetta? Kommentteja ainakin.

    Olisin kysynyt, voiko space admin luoda käyttäjäryhmiä itse? Tämä olisi kätevää vaikkapa tutkimusprojektin spacen hallinnoinnissa.

    Esim. projekti-johtoryhma, projekti-tutkijat, projekti-alihankkija

  2. Palautetta voi laittaa joko otsikon alle tai kommentiksi. Kysymykset mieluiten kommenteiksi.

    Toistaiseksi ryhmien hallintaan ei ole löytynyt oikein hyvää ratkaisua. Atk-keskuksessa tehdään tällä hetkellä aika paljon töitä lupahallinnon parantamiseksi, joten katsotaan jos tälle ryhmä asialle voisi tehdä jotain.

    Yleensä wikeissä ei oikeuksia kannata hirveän tiukasti kontrolloida, koska kaikista muutoksista jää jäljet.

  3. Voi olla etten vaan osaa, mutta en löydä editointi-linkkiä "Anna palautetta" otsikon alle...

  4. Nyt pitäisi onnistua, aikaisemmin ei ollut annettu tarpeeksi oikeuksia.

  5. On vähän hassua, että wikien lajittelussa ensisijainen lajittelutekijä on etunimi.

    t. Heikki

    1. Ihmiset tuppaavat muistavan toistensa etunimet paremmin kuin sukunimet, siksi näin. Sukunimelläkin voi toki hakea kun laitaa alkuun tähden, tyyliin *Hallant*.

      jesse

  6. Voisiko tuolle liitteiden kokorajoitukselle tehdä jotakin? Äsken kaikki yli 1.91 Mt oli liian isoa Confluencelle. Gzipattunakin tuo Comsol-malli vie melkein 5 Mt. Täytyy kai tyytyä mallien lähettelyyn sähköpostitse.

    1. Liitteiden kokorajoitus on todellakin rajoittava tekijä kurssien sivuja varten. Ratkaisukin on yksinkertainen, http://confluence.atlassian.com/display/CONF25/Configuring+Attachment+Size antaa suorat ohjeet rajoituksen kasvattamiseen, eli megamäärän muutos yhteen kenttään.

      Voisiko tämän saada hoidettua?

      .olli

    2. Toistaiseksi on pakko rajoittaa tiedostojen kokoa. Jonkinlaisen quota systeemin koodaus on kyllä työlistalla...

      Eli toistaiseksi noita isompia tiedostoja pitää laittaa users.tkk.fi ja linkata niihin.

    3. Yhdyn kyllä Mikkolan kommenttiin 100 %. PDF-formaatissakin tavalliset luentokalvot ylittävät helposti tuon 1.91 Mt rajan.

    4. Liitetiedostojen maksimikokoa on nostettu 20 megaan. Jotta touhu ei lähtisi kokonaan lapasesta, niin samalla on otettu käyttöön rajoituksia liitetiedostojen yhteenlasketulle koolle. Rajoitukset ovat 200 megaa henkilökunnalle, 100 megaa kaikille HAKA-luottamusverkoston käyttäjille ja 50 megaa itse luoduille tunnuksille.

      Toivottavaa kuitenkin on, että wikiä käytettäisiin wikinä eikä word yms. dokkarien arkistona. Jos työryhmänne, toimikuntanne tai projektinne tarvitsee paljon verkkolevyä, niin sitä kannattaa tiedustella IT-palvelukeskuksesta (fka atk-keskus), siihen tarkoitukseen on juurikin hommattu about 60 teraa levyä...

      1. Hyvä hyvä! Kiitoksia tästä.

  7. En haluaisi, että sivuni näkyy etusivulla kaikille TKK:n wikipalvelun käyttäjille. Mitä pitää tehdä? Lueskelin ohjeita läpi, enkä löytänyt niistä apua. Haluan kuitenkin pitää sivuni kaikille heille näkyvissä, kenelle lähetän linkin.

    Kiitos!

    1. Samaa pohdiskelen. Voiko tätä wikiä käyttää jotenkin järkevästi esim. projektityöryhmän kesken niin, että sivujen näkymisen ja editoimisen voi rajata työryhmälle (tietyt nimetyt käyttäjät), vai pitääkö asentaa oma wiki jonnekin?

    2. Tätä ominaisuutta todella minäkin kaipaisin, eli että sivua ei mainostettaisi etusivulla, mutta ilman kirjautumistakin pääsisi katsomaan ja kommentoimaan.

      Mikäli tähän on jokin RTFM-tyyppinen vastaus, niin pointteri soveltuvaan ohjeeseenkin toki kelpaa.

    3. Etusivun recently updated näyttää vain ne "sivut" joihin käyttäjällä on oikeuksia.

      Yksi tapa estää/kiertää näkyminen on laittaa minor change päällä kun muokkaa sivua. Tällöin ei pitäisi tulla ilmoituksia recently updated osioon.

  8. Confluence selvästi tunnistaa {dynamictasklist}-makron, mutta tehtävien lisääminen listaan ei toimi, Add-nappulan klikkaamisella ei ole mitään vaikutusta. Onko vika tiedossa (ja pääseekö se kenenkään prioriteettilistalle)?

    1. Ongelma johtuu tn. sun selaimesta. Varmista että se sallii javaskriptit yms. tällä saitille.

  9. Onkohan jossain listattuna pluginit/macrot jotka ovat TKK:n wikissä tarjolla?

    Confluencen mukana tulevat macrot on listattu Working with Macros mutta tarjolla olisi vino pino muitakin. Kuten esim. Latex.

    Onkohan olemassa mahdollisuutta ehdotella ja saada jotain Plugineja käyttöön?

    1. Tietoa järjestelmään asennetuista plugineista löytyy osoittesta: http://wiki.tkk.fi/pages/viewrecentblogposts.action?key=support

      Mainitsemasi Latex-makro on työlistalla.

      1. Calendar-plugin olisi myöskin kiva saada. Se helpottaisi huomattavasti projektiryhmän välistä kommunikointia ja koordinoitia.

        1. Calendar-pluginia on kyllä testailtu, koska se olisi hyödyllinen mm. projektien wikeissä. Valitettavasti toi on vaan aika raskas otettavaksi käyttöön näin isossa ympäristössä. Vilkaisen tota plugini tulevassa 2.8 päivityksessä uudestaan.

      2. Järjestelmän omasta "wiki markup"-ohjeesta löytyy myös tiedoa käytettävissä olevista makroista/plugineista. Osoite on https://wiki.tkk.fi/renderer/notationhelp.action.

      3. Entäs viewfile-makro?

        1. Viewfile näyttää erittäin hyödylliseltä, mutta myös raskaalta. Otan ton testiin ja katsotaan josko sen saisi käyttöön tulevan 2.9 päivityksen yhteydessä.

          1. Viewfile-makro on otettu ns. tuotantotestiin, eli saattaa poistua jos osoittautuu liian raskaaksi.

  10. Loin projektia varten wiki-alueen, jonka suljin kaikilta muilta. *Olisi kuitenkin kätevää, jos muut näkisivät, että tällainen wiki on olemassa ja pääsisivät etusivulle, jossa selostetaan wiki-alueen (eli projektin) tehtävä.* Hankkeessamme on kyse Aalto-korkeakoulun ja vähän muidenkin välisestä tutkimusverkostosta. Niinpä olisi hienoa, jos joku tematiikan taitaja sattuisi törmäämään etusivuumme ja pääsisi kommentoimaan, että on hankkeen kannalta huipputyyppi, joka kannattaisi ottaa mukaan. Nyt vaihtoehdot taitavat olla joko tai?

    1. Kyllä toi onnistuu.

      Confluence wikissä voit erikseen rajoittaa sivujen näkyvyyttä tietyille käyttäjille. Ohjeet tähän löytyy http://confluence.atlassian.com/display/DOC/Page+Restrictions

      Kannattaa muistaa, että kun kyse on rajoittamisesta, niin näin ei voi antaa laajempia oikeuksia kuin wiki-alueen oikeudet ovat.

      Joissain tapauksissa voi olla tarpeen luoda useampia alueita projekteille. Tälle ei sinänsä ole mitään estettä, kunhan vaan joku niiden adminoinnista.

  11. Hei,

     Olen luonut alueen wikiin, jonka käyttäjäkunnan rajasin henkilökuntaan. Ongelmana on, kun käyttäjät seuraavat linkkiä sivulle ja kirjautuvat sisään, niin järjestelmä sanoo, ettei sivua ole olemassa. Onko tähän joku work-around?

    Terveisin,
     Tuomo

    1. Tämä on käyttämäämme kertakirjatumiseen liittyvä bugi. Ongelmaa voi kiertää käyttämällä tiny linkkejä esim. spostissa.

  12. Minulla on sama kysymys kuin Jukka Peltolalla, eli olisi tarve saada space-admin oikeuksilla työryhmiä. Käsikirjojen mukaan ympäristöadmin voi näitä tehdä, mutta siihen se aika teillä admineilla sitten meneekin, kun näitä ryhmien luontitarpeita on paljon. Tein Wikialueen Aalto-yliopiston Teaching-Practices/Learning Culture- alaryhmälle, ja huomasin, että olisi todella

    tarpeellista, ellei välttämätöntä saada luotua alaryhmiä, koska yksiyttäisten tunnusten kanssa palaamiseen menee ikä ja terveys.

    T. Heikki

  13. Kysymys: Mitenkä yksittäiseen sivuun liitetyn muutoshistorian saa hävitettyä? Joskus muutokset ovat sellaisia, ettei vanhoja versioita olisi tarpeen näyttää julki muille. Sitten taas normaalitilanteessa on aivan tarpeetonta säilöä kaikkea historiaa.

    1. Tietääkseni muutoshistoriaa ei saa hävitettyä muuten kuin kopioimalla sivu uudeksi sivuksi.

  14. Kysymys: Miksi työalueiden varmuuskopiointivastuu on sysätty käyttäjille? Eikö sisällöstä todellakaan oteta varmuuskopioita edes järjestelmävikojen varalta?

    1. Varmuuskopioinnista ja monista muista asioista vastaa wiki-alueen ylläpitäjä, joka ei tässä mielessä ole ihan tavallinen käyttäjä vaan hän vastaa mm. sisällöstä, käyttöoikeuksista ja tekijänoikeuksista. Alueen ylläpitäjän vastulla on myös arkistoiti/varmuuskopiointi jos hän poistaa sisältöä.

      Järjestelmävikojan varalta otetaan varmuuskopioita kerran päivässä, mutta näistä kopioista ei palauteta yksittäisiä sivua tai alueita.

    1. Onhan se tavallaan...dokumentaatio viittaa confluencen viimeisimpään versioon, eli tällä hetkellä versioon 2.10. Tuotannossa olevaa versiota vastaava dokumentaatio löytyy osoittesta, http://confluence.atlassian.com/display/CONF28/Recently+Updated+Content+Macro

  15. Miten voin seurata wiki spacen RSS-syötettä?

    1. Syötteen tekemiseen on kaksi tapaa, joko dashboardin feedbuilderi tai spacen advanced ja sieltä subscribe ja RSS feeds.

      Julkisten syötteiden lukemiseen voi käyttää ihan mitä vaan RSS readeriä. Kirjautumista vaativat syötteet, pitää meidän kertakirjautumisen takia lukea lukea selaimella.

  16. Eli esim. meidän SPRG-wiki spacen feediä ei voi lukea Google Readerilla? Saan aina virheilmoituksen: "Pyydettyä syötettä ei löydy"

    Mitä ovat nuo julkiset syötteet? Eikö koko wiki ole Shibboleth-autentikoinnin takana ja siten syötteenlukijoiden saavuttamattomissa? Vai saako tuon SPRG-wikin jotenkin julkiseksi?

    1. Julkiset wiki-alueet, -sivut -syötteet jne. ovat anonyymi-käyttäjän luettavissa olevia jutskii...eli eivät vaadi kirjautumista. Wiki-alueen ylläpitäjä hallitseen k.o. alueen oikeuksia, lisää ohjeita löytyy osoitteesta http://confluence.atlassian.com/display/DOC/Space+Permissions+Overview

      Muistakaa, että anonyymi-käyttäjille ei saa antaa kuin luku- ja kommentointioikeuksia!

  17. Confluencen päivityksen myötä Office Connector pitäisi olla käytössä. Onko tämä kenties estetty/jätetty aktivoimatta/hylätty tms. koska en ainakaan pikaisen testailun jälkeen saanut .doc tiedostoa editoitua wiki sivulla? Vai enkö vain osaa?

    Viewfile macrolla file kyllä näkyy mutta kun yrittää editoida sitä, niin vaadittu firefox plugini ei asennu (https://wiki.tkk.fi/download/resources/com.atlassian.confluence.extra.officeconnector:viewfile/webdavloader.xpi).

    1. Office Connectorista on otettu (testi)käyttöön tuon mainitsemasi viewfile-makron lisäksi "Doc Import"-toiminto, jonka avulla voi importata .doc tiedostoja ja tehdä niistä wiki-sivuja.

      Wordin käyttö editorina ei valitettavasti toimi johtuen meidän käyttämästä kirjautumistavasta. Tästä syystä word dokkarit kannattaa suosiolla importata wiki-sivuksi ja tarvittaessa taas exportata word muotoon. Seuraavassa confluence päivityksessä wikin oma editori myös paranee huomattavasti kts. kohdat 1 ja 7, http://confluence.atlassian.com/display/DOC/Confluence+3.0+Release+Notes

      Vaikka wordissä editointi ei toimi, niin viewfile-makrolle toivottavasti löytyy käyttöä excelien ja powerpointtien näyttämisessä.

  18. Olisiko järjestelmän asetuksiin mahdollista pistää päälle täppä, joka sallii space adminien muokata hallinnoimansa alueen CSS:ää? Ohjeet tähän löytyvät täältä:

    http://confluence.atlassian.com/display/DOC/Styling Confluence with CSS

    To allow space admins to edit stylesheets, go to the general configuration section of the admin console and turn on "Enable Custom Stylesheets for Spaces".

    Tarkoituksena olisi tehdä alueesta visuaalisestikin näyttävä(mpi), jotta se koukuttaisi käyttäjiään paremmin (smile)

    Ymmärrän kyllä, että suurin osa space admineistakaan tuskin edes tietää mikä funktio CSS:llä on, mutta kai asiansa osaaville voisi tämän mahdollisuuden suoda.

    1. On totta, että niille joilla on taitoa ja intoa soisi ton mahdollisuuden. Ongelma tuleekin lähinnä järjestelmän päivityksien myötä. Riippuen toki mitä on menny stailaamaan, niin ulkoasu saattaa hajoilla pari kolme kertaa vuodessa.

      Mitenkäs sitten kun asiansa osaa kaveri vaihtaa duunia tai on vaikka äitiyslomalla kun päivitetään? Onko OK, että silloin palataan oletusulkoasuun?

      Eli tällaisenaan ei tota voi laittaa päällä, mutta jos ongelman saisi ratkaistua käyttösääntö tasolla, siten että kaikki vastuut ja velvollisuudet on wiki-alueiden admineilla, niin miksipä ei.

      1. Confluencen changelogissa varmaan kerrotaan, jos tähän vaikuttavia muutoksia sisällön tulostusrakenteessa on tehty. Tämä on kuitenkin heidän taholtaan tuettu ominaisuus, joten heidän täytynee se jollain tasolla ottaa huomioon. En usko, että kovin pienen syyn vuoksi lähtevät jo olemassa olevien komponenttien DOM-tason rakennetta mihinkään muuttamaan.

        Ja näkisin, että mikäli tosiaan tulee mainitsemasi kaltainen tilanne, on silloin OK palata oletukseen. Sisältöhän ei muutu käyttökelvottomaksi (ellei sitten ole tehty jotain todella hämäriä virityksiä CSS:n kanssa; kuten mainitsit niin kyllähän tämä siirtää vastuuta jonkun verran wikialueen ylläpidolle) vaikka ulkoasu muuttuisikin.

        Toinen vaihtoehto olisi tarjota enemmän "oletusulkoasuja", sellaisia hieman "vetävämmän" oloisiakin. Puhtaasti asian välitykseenhän käy mikä tahansa ulkoasu, mutta parhaillaan työstämäni projektin osalta olisi tärkeää saada paketti visuaalisestikin houkuttelevaksi (no, vähintäänkin ei-tylsäksi).

        Voisiko tätä pilotoida? Tyyliin aluksi omaa CSS:ää käyttävät omat omillaan, ja jos ominaisuudesta tulee suosittu niin mahdollisesti IT-palvelut voisi poimia muutaman erilaisen ulkoasun (tekijöiden luvalla toki) yleiseen käyttöön ja ylläpitoon.

        1. Meillä asennettuna olevat teemat on pääsääntöisesti hajonneet leiskaltaan kun corea on päivitetty. Näistä ei juurikaan kerrota versioiden release noteissa. Tässä vielä noi oleelliset pointit dokumentaatiosta:

          Confluence Version Compatibility

          Be aware of any plans to upgrade your Confluence instance. Future versions of Confluence may not be compatible with your custom CSS ¿ this may cause your CSS to break, requiring maintenance when Confluence is upgraded. Ask your Confluence administrator for more information.

          CSS Customisation is Not Supported

          As creating custom CSS has potentially limitless possibilities, Atlassian will not support issues that are caused by or related to CSS customisation.

          toistaiseksi ominaisuus siis pysyy pois päältä. Pilotointia voisi harkita, mutta jäänee myöhemmäksi...tänään alkaa loma.

          Wikin teemavalikoimaan tulee vuodenvaihteessa Aalto-teemoja. Niiden hankinta on vasta käynnistymässä, joten jos on hyviä ideoita niin laittakaa vaikka mailitse webmaster@tkk.fi tai vaikka tämän sivun alisivuiksi jotta muutkin voivat niitä kommentoida. Aalto-yliopiston graafisesta ohjeistuksesta ei vielä ole tietoakaan, joten siihen ei kannata takertua. Teemojen toimintoja, navia, sisältöalueita jne. voinee ideoida tästä huolimatta.

          Nyt on siis mahdollisuus vaikuttaa, muuten kaikkitietävä tietohallinto ne sanelee.

          1. Selvä. P*skan möivät, siis (smile)

            Meidän projektin osalta tarve olisi ollut nyt, joten jäänee sitten jonkun muun pilotoitavaksi. Mallia eloisamman näköiseen wikiin voi ottaa vaikka täältä: http://wiki.uiah.fi/tokyo/index.php/TOKYOwiki.

  19. Voiko omasta wiki-alueestaan tehdä julkisen kaikille?

    Tein itselleni kotisivun wikiin, mutta huomasin että sen näkeminen edellyttää kaikilta kävijöiltä Aalto-loginin. Miten tämän vaatimuksen saa pois?

    Tarvitsen kotisivua siksi, että people.aalto.fi -palvelu ei näytä sisältävän riittäviä ominaisuuksia tutkijan kotisivujen ylläpitämiseen, ja labran vaihtumisen myötä nykyisessä tutkimusryhmässäni Kauppiksessa ei ole tarjolla serveriä www-sivujen ylläpitämiseen.