Tervetuloa Aalto-yliopiston wikiin.

Täältä löydät kaikki Aalto-yliopiston yhteistyöpalvelun tuki- ja ohjemateriaalit! Huomaathan, että voit lukemisen ohella myös kysyä asioita ja ehdottaa ohjeaiheita sivujen kommentointikohdassa.

Ohjeet ja dokumentaatio

Linkit ulkoisiin sivustoihin avautuvat omaan ikkunaansa  1. Pikaopas Aalto Wikiin
  2. Tilaylläpitäjän pikaopas
  3. Aalto Wikin käyttösäännöt

Aalto Wiki päivittyi vuoden 2013 alussa, tietääksesi lisää versioiden erosta katso tämä esitys

This work is licesed under Creative Commons Nimeä 1.0 Suomi-lisenssi

Aalto Wiki käyttää Confluence versiota 4.3.

Aalto-yliopiston wikipalvelun, wiki.aalto.fi, esittely.

Aalto-yliopiston wikipalvelu Aalto Wiki (wiki.aalto.fi) on yhteistyö työkalu Aalto-yliopiston henkilökunnalle.

Aalto Wikissä on kahdenlaisia työtiloja. Henkilökohtaisia työtiloja sekä yhteistyö -työtiloja. Henkilökohtainen wikitila sopii hyvin omien tehtävien ja tietojen hallinointiin tai yksityisenä tilana toimimiseen, yhteistyö -työtilat sopivat sisällölle jota useiden ihmisten pitää päästä muokkaamaan. Kaikki wikitilat voi asettaa yksityisiksi, tai päästämään tietyt käyttäjät tilaan. Tämän lisäksi myös yksittäisten wikisivujen käyttöoikeuksia voi säätää.

Aalto Wikissä käytetään Atlassianin valmistamaa Confluence yhteistyöohjelmistoa. Perus wikityökalujen lisäksi ohjelmistossa on useita lisäosia joilla palvelun käyttöä voi tehostaa.
Ensimmäiseksi ohjeeksi palvelun käyttöön sopii Pikaopas Aalto Wikiin. Lisäosat -sivulla kerrotaan enemmän valituista lisäosista ja esimerkit osiossa esitellään joitakin kehittyneempiä tapoja käyttää Aalto Wikiä. 

Kuka voi käyttää Aalto Wikiä?

Aalto-yliopiston työntekijät joilla on Aalto tunnus voivat kirjautua sisään palveluun, luoda henkilökohtaisen työtilan sekä julkisia yhteistyötiloja. Aalto-yliopiston opiskelijat joilla on Aalto-tunnus voivat kirjautua sisään palveluun ja luoda henkilökohtaisen työtilan. Aalto-yliopiston henkilökunta voi antaa opiskelijoille laajennettuja oikeuksia työtiloihinsa.

Suomalaisten yliopistojen Hakaverkostosta tulevat käyttäjät voivat kirjautua palveluun. Aalto-yliopiston henkilökunta voi antaa Hakalaisille oikeuksia olemassa oleviin työtiloihin.

Aalto-yliopistoon tai Haka-verkkoon kuulumattomat käyttäjät voivat luoda tunnukset palveluun ja heille voidaan antaa oikeuksia olemassa oleviin wikitiloihin.

Lisätietoa käyttäjäoikeuksista löydät Pikaoppasta -kohdasta wikitilan hallinta, sekä wikiylläpitäjän oppaasta.

 Anonyymit käyttäjät voivat katsoa ja kommentoida julkisia sivuja ja sisältöä, voit halutessasi rajata anonyymien käyttäjien oikeuksia tilan hallinnasta.