Page tree


This page was moved to https://researtsedu.com/


Skip to end of metadata
Go to start of metadata

3/2006

Taiteistuminen ja taiteen hyöty vetävät ristiin ja samalla yhdistävät ajatuksia ja tekoja. Taiteella on tehtäviä, jotka eivät ole taidetta. Taide antaa välineitä, joita ei muualla ole. Sosiaaliala on jo varsin laajasti taiteistunut. Tiina Pusa pohtii, kuinka tämä vaikuttaa kumpaankin osapuoleen.

Mira Kallio asettaa maalauksen ajattelemisen paikaksi. Onko maalauksella kieli ja kuka sitä kuulee? Kuvataiteesta puhuminen kielellä, joka on sen oma, on lähtökohta kuvan erityisyyteen. Erityisyys on tunnistettava, jos maalaaminen on tärkeää.

Mediakasvatuksessa on monia ansoja, esimerkiksi informaation ja propagandan ansat. Ei ole kovin yksinkertaista tunnistaa harhaanjohtamista, koska sen keinot ovat samat kuin tiedottamisen, ei edes vaikka itse näkisi ja kuulisi.

Dokumentti on lavea määre. Dokumentti on hyvä keino tutkia. Mutta mitä? Mikä jää dokumentin haaviin?

Edita Musneckiene took part in the trip to Kaliningrad (see previous issue). Her essay, very argumentative with photos, shows us the Russian oblast of our days, and somewhere there behind the culturally significant past of Königsberg, too.

1-9 Sosiaalialan taiteistumisen arkeologiaa / Pusa Tiina

10-21 Ajatella maalauksen kielellä / Kallio Mira

22-31 Musta informaatio ja sen energia / Huhtinen Aki-Mauri

32-43 Julmuuden teatteri: Jacopetti & Prosperi / Varto Juha

44-49 Kaliningrad Oblast - The Flashback / Musneckiene Edita

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
  • No labels