Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Synnyt viittaa lähteeseen, josta elämälle tärkeä tieto on peräisin. Kalevalaisessa perinteessä tieto synnyistä oli harvalla mutta juuri sitä tietoa piti varjella kaikin tavoin, jotta mahdollisuudet selvitä maailmassa säilyivät. Se oli tietäjän tehtävä; nykymailmassakin tarvitaan tietäjiä mutta heidän paikkansa yhteiskunnassa on moninainen.

Taiteen synnyt osoittavat kohti kahta toimijaa: luova taiteilija etsii aktiivisesti tapoja saada näkyväksi ymmärrystään taiteellisissa produktioissa, toisaalla taiteen välittäjä auttaa muita tunnistamaan nuo produktiot ja tuon ymmärryksen. Näin syntyvä tieto on lausuttava selkeästi ääneen, jotta se tekee elämästä helpompaa, parempaa ja tyydyttävämpää.

Nettilehti SYNNYT/ORIGINS on ottanut tehtäväkseen luoda nykykeskustelun arkiston, jonka tekstit kirvoittavat taiteen tiedonalan keskustelua. Tekstit johdattalevat uusiin teemoihin, tuovat tuoreita ideoita ja ehkä provosoivatkin lukijaa. Päämääränä on muuttaa sekä akateemista että käytännönläheistäkin keskustelua suoremmin puhumaan itse asioista.

SYNNYT/ORIGINS perustaa toimintansa vertaisarviointiin: vähintään kaksi asiantuntijaa lukee jokaisen artikkelin.

SYNNYT/ORIGINS will publish articles, documents and news in all languages spoken in European Union.

 

Search