Sisu HELP
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

[På svenska] [in English]

Malliajoitus on korkeakoulusi työstämä pohja, johon opinnot on ajoitettu valmiiksi. Malliajoituksen hyödyntäminen kannattaa, jos noudatat opintojasi suositellun suoritusjärjestyksen mukaan. Yksittäisiä opintojaksoja voi muokata tai poistaa.

Toiminnallisuus löytyy Ajoitus-näytöltä kohdasta Malliajoitus, joka sijaitsee vasemmassa sivupalkissa sinisellä pohjalla. Käytettävissäsi olevat malliajoitukset aukeavat vasempaan reunaan. Valitse alasvetovalikosta, minkä malliajoituksen haluat ottaa käyttöön. Pohjat on yleensä jaoteltu pääaineen tai muun vastaavan mukaan. Lisätietoja saat korkeakoulusi Oppimispalveluista. Malliajoitukset näytetään opintosuunnitelmaan valitun opetussuunnitelmakauden mukaisesti. Kun klikkaat Ota käyttöön, ajoitetaan kaikki ne opintojaksot, jotka sinulla on valittuna suunnitelmaasi ja joille on perioditasoinen ajoitus. Jos esimerkiksi jollekin opintokokonaisuudelle on annettu aikaväli syyslukukausi 2018 – kevätlukukausi 2019, ei sen alla olevia opintojaksoja ajoiteta.

Jos olet jo ajoittanut tai suorittanut joitakin opintojaksoja, ei malliajoituksen käyttöönottaminen yliaja näitä valintoja. Malliajoitettuja opintojaksoja käsitellään muutenkin kuten muita ajoitettuja opintojaksoja: ne voi poistaa ja niiden ajoitusta voi siirtää.

Jos poistat suunnitelmastasi opintojakson tai kokonaisuuden, poistuvat nämä myös malliajoituksesta. Jos lisäät opintosuunnitelmaasi opintojakson tai kokonaisuuden, eivät nämä päivity ajoitukseen automaattisesti. Ne saa lisättyä malliajoitukseen valitsemalla uudestaan saman malliajoituksen ja ottamalla sen käyttöön.

Malliajoituksen voi poistaa käytöstä kokonaan joko malliajoitus-paneelista Poista kaikki ajoitukset tai kolmen pisteen valikosta Poista kaikki. HUOM. Painamalla Poista kaikki -painiketta poistuvat kaikki ajoitetut, suorittamattomat opintojaksot ajoituksesta, myös itse ajoitetut. Opintojaksoja voi poistaa ajoituksesta myös yksitellen opintojakson kohdalla valitsemalla kolmen pisteen takaa Poista.

Kuvassa on näkymä ajoitussivusta, jossa malliajoitukset -ruutu sivun vasemmalla puolella ja oikealla opintosuunnitelmani. Malliajoitukset -ruudun sisällä on Malliajoitus-alasvetopalkki joka on klikattu auki.  ja näyttää käytössä olevat malliajoitukset.


  • No labels