OPIT

Presemo

Presemo on selainpohjainen yleisöosallistumisjärjestelmä. Sitä voi käyttää esimerkiksi luennoilla opettajan ja opiskelijoiden välisen vuorovaikutuksen edistämiseksi.

Tuki: mycourses (at) aalto.fi.

 

1.Mikä on Presemo

Järjestelmän avulla yleisö tai opiskelijat voivat esittää kysymyksiä esittäjälle (opettajalle) ja kommentoida esitystä eri tavoin, ja esittäjä (opettaja) voi esittää yleisölle erilaisia kysymyksiä ja interaktiomalleja.

Presemon tarkoitus on mahdollistaa monipuolisempi interaktio opettajan ja opiskelijoiden välillä, kehittää tiedon välittymistä ja opiskelijoiden oppimista madaltamalla kysymyksien esittämiskynnystä.

Presemossa on kolme eri tyyppistä näkymää (opiskelija, opettaja ja taulu), jotka toimivat reaaliaikaisesti toistensa kanssa.

Presemo osallistumisjärjestelmä on Aalto-yliopiston Tietotekniikan tutkimuslaitoksen HIIT:in tutkimuksien tutkimuksiin perustuva ja Aalto Start-up Screen.io:n kehittämä järjestelmä, johon Aalto-yliopisto on ostanut käyttöoikeuden kaikille opettajilleen. 

2. Milloin käyttöön Presemo

Presemo sopii luentoihin jotka ovat kooltaan 20-500 oppilasta. Isommissa luennoissa, joissa on yli 50 potentiaalisesti aktiivista osallistujaa on opettajan syytä varata itselleen osallistumisassistentti (esimerkiksi kurssiassistentti, aktiivinen opiskelija tai toinen opettaja), joka auttaa kysymyksien ja kommenttien huomioimisessa ja valinnassa.

Presemon voit ottaa käyttöösi selaimella osoitteessa presemo.aalto.fi/new

3. Presemon käyttöohjeet

Käyttöohjeet suomeksi:  http://screen.io/presemo/aalto.html

Instructions in English: http://presemo.com/docs/userguide.en.html

4. Luokkahuoneen varustus

Presemon käyttö vaatii kolme varustetta:

  • Projektori tai iso näyttö
  • Laite taulunäyttöä varten (screen)
  • Laite hallintaa (opettajan näkymä) varten
  • HUOM! on helpointa, jos on käytössä erilliset laitteet taulunäyttöä varten ja ohjaamista varten, mutta
    Presemon käyttö onnistuu myös yhdellä koneella kun avaa taulunäyttö-näkymän (screen) yhteen selaimeen ja opettajan näkymän (control) toiseen.

Opiskelijoilla tulee olla älypuhelin, tablet tai kannettava tietokone. 

Salissa täytyy olla WLAN verkko (Aalto-yliopistossa toimii Aalto Open tai Eduroam).

Presemoa voi käyttää saleissa jossa on vain yksi projektori, mutta käyttö on helpompaa jos salissa on kaksi projektoria jolloin toinen projektori voi näyttää Presemoa ja toinen projektori kalvoja.

5. Muut Presemon käyttösäännöt ja rajoitukset

Presemo on käytössa vain Aalto-yliopiston sisäisissä tapautumissa ja kursseilla.