OPIT

Opi Analyzer

Opi Analyzer on opinto- ja opiskelijapalveluiden asiantuntijoille tarkoitettu raportointi- ja analysointi-sovellus opiskelija-, opinto-, opetus- ja tutkinto -tietojen tarkempaan ja syvällisempään analysointiin. Sovellus on toteutettu Qlikview-sovellusohjelmistolla ja se tarjotaan käyttäjille web-selaimen kautta.

 

Opi Analyzer / Qlikview -raportit

Opi Analyzer käyttää tietolähteenä Aalto-yliopiston tietovarastoa, jonne opintohallinnolliset tiedot viedään Oodi-järjestelmästä. 

Käyttöoikeudet

Opintohallinnon Qlikview -raporteissa on kolmenlaisia käyttöoikeuksia:

  • Opi Analyzer -oikeus. Tämä käyttöoikeus mahdollistaa opintohallinnon analyysi- ja raportointisovellus Opi Analyzerin käytön. Käyttäjälle kiinnitetään yksi dokumenttikohtainen QlikView-lisenssi.
  • Haku- ja valintatietojen analysointisovelluksen oikeus. Tämä käyttöoikeus mahdollistaa tällä hetkellä Applystä peräisin olevia tietoja hyödyntävän haku- ja valintatietojen analysointisovelluksen käytön. Käyttäjälle kiinnitetään yksi dokumenttikohtainen QlikView-lisenssi.
  • Pääkäyttäjä -oikeus (Korkeakouluille ja yhteisille palveluille). Tämä käyttöoikeus mahdollistaa sekä Opi Analyzerin käytön, että tulevaisuudessa mahdollisten muiden Qlikview sovellusten käyttämisen. 

Dokumenttikohtaisia käyttöoikeuksia, joita voi käyttää OpiAnalyzerin tai Haku- ja valintatietojen selaamiseen, on ennalta määritelty määrä / korkeakoulu. Pääkäyttäjä -oikeuksia on tarjolla 1 kpl / korkeakoulu. Mikäli et omaa käyttöoikeutta, mutta koet sen tarpeelliseksi, ota ensin yhteyttä korkeakoulusi opintoasiainpäällikköön. 

Molemmat käyttöoikeudet haetaan eAge-lomakkeella osoitteessa https://eage.aalto.fi/?ff/ORG_OPI_REPORTS. Käyttöoikeudet hyväksyy kunkin korkeakoulun opintoasiainpäällikkö erikseen. 

Kirjautuminen Qlikview -raportteihin tapahtuu Aalto-käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Opi Analyzer-ohjeet

Korkeakoulujen opintohallinnon raportointiyhteyshenkilöt:

  • Aalto ARTS - Tiina Tattari
  • Aalto BIZ - Margareta Soismaa
  • Aalto CHEM - Pia Lahti
  • Aalto ELEC - Henna Paananen
  • Aalto ENG - Harri Långstedt
  • Aalto SCI - Juuli Kenkkilä

Raportointiyhteyshenkilöt tukevat raportointiin ja QlikView-sovelluksiin liittyvissä kysymyksissä.

Tukipyynnöt:

Voit lähettää tukipyyntösi osoitteeseen opireports@aalto.fi.