OPIT

MyCourses ohjeet opiskelijoilleKurssien näkyvyys Mycoursesissa
Mikä MyCourses on?

Aallossa käytetään MyCourses-oppimisympäristöä kursseilla. Kurssin työtilaa voidaan käyttää viestien lähettämiseen, materiaalien jakamiseen, tehtävien palauttamiseen, ryhmätyöskentelyyn, arviointiin ja palautteen antamiseen. MyCourses on Moodle-pohjainen oppimisympäristö (versio 3.10 lokakuusta 2021), jossa on Aallon mukainen MyCourses ulkoasu. Kurssien työtilat syntyvät pääsääntöisesti Sisun tietojen pohjalta ja opiskelijat saavat osallistumisoikeudet Sisun ilmoittautumistietojen perusteella.

MyCoures testataan Safarilla, Firefoxilla ja Internet Explorerilla. Käyttäjän on hyvä huolehtia, että selainversio on ajantasainen.

MyCourses työtilat ja kirjautuminen

Opiskelijat ilmoittautuvat kursseille Sisussa ja saavat osallistujaoikeudet Sisun ilmoittautumistietojen perusteella. Jossain tapauksissa kurssille on voi kirjatua suoraan MyCoursessa. Tällöin kirjautumislinkki on MyCoursesissa kurssin työtilan syllabus-sivulla. Kurssilla voidaan tällöin käyttää kirjautumisavainta. Kurssin tapahtumat, kuten luennot ja harjoitukset näkyvät kurssin kalenterissa kyseiseen ryhmään ilmoittautuneille, eli opiskelija näkee vain niiden ryhmien harjoitusajat, joille on ilmoittaunut.

Kurssien työtiloja säilytytään MyCoursesissa kurssista riippuen 2-3 lukuvuotta kurssin päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen kurssien materiaalit ja opiskelijatiedot eivät ole enää opiskelijoiden saatavilla. Kurssien lopulliset arvosanat ovat Sisussa. 

MyCoursesin Oman etusivulla on listattuna niiden kurssien työtilat, joissa on aktiivisena jäsenenä. Omalla etusivullaan voi muokata näkymää listaamalla menossa olevat, tulevat tai päättyneet kurssit sekä merkitä tähdellä haluamiaan työtiloja, jolloin ne nousevat listaukseen. Kurssien työtiloijen osallistujaoikeutta ei voi poistaa MyCoursesin kautta, vaan se on tehtävä Sisussa. Mikäli kurssille on kirjaduttu suoraan MyCoursesissa tai osallistumisoikeus on lisätty manuaalisesti, ota yhteys suoraan opettajaan, jos haluat poistua kurssilta. 

HUOM! MIkäli sinulla on kursseja, jotka ovat päättyneet ennen elokuuta 2021 ja niihin on rekisteröity Oodin kautta, kurssit poistuvat listaltasi  vasta kun ne poistetaan kokonaan MyCoursesista noin 2 lukuvuoden kuluttua.  

Miten ja mistä kirjaudun MyCoursesiin omille kursseilleni?

Kirjaudu MyCoursesiin aina Aalto tunnuksella järjestelmän etusivulta:  http://mycourses.aalto.fi

Aalto-tunnuksen salasanan voi vaihtaa osoitteessa:  https://salasana.aalto.fi/

Kirjauduttaessa käyttäjä ohjautuu etusivulle, josta löytyvät omat kurssitiedot, tulevat tapahtumat kursseilla ja yleiset sivustoilmoitukset, kuten käyttökatkot. Huomioi, että MyCoursesin kurssit ovat pääsääntöisesti avoinna kaikille Aalto-tunnuksella kirjatuville käyttäjille, mutta käyttäjällä tulee olla rooli kurssin työtilassa voidakseen opiskella kurssilla täysipainoisesti, kuten palauttaa tehtävävastauksia. Kurssille ilmoittaudutaan Sisun kautta. Huomioi, että kurssin kyseinen toteutus (oikea lukukausi) tulee olla omassa HOPSissa, jotta voi tulla hyväksytyksi kurssille.

Kurssien näkyvyys Mycoursesissa

Missä kurssit näkyvä ja miten löydän kurssini MyCoursesista

Kursseille ilmoittaudutaan pääsääntöisesti Sisun kautta. Hyväksymisen jälkeen ilmoittautumistieto välitetään Sisusta MyCoursesiin automaattisesti ja käyttäjä saa roolin kurssin työtilaan. Joskus kursseille ilmoittaudutaan suoraan MyCoursesissa. Tällöin ilmoittautumisnappula löytyy kurssin syllabus sivulta sekä kurssin nimellä tai koodilla tehtävässä hakulistauksessa (kuva 1). Syllabukseen pääsee myös kurssin etusivun ylälaidasta kohdasta Syllabus (kuva 2)


Search result view
Kuva 1. Syllabus ja kurssille kirjautuminen hakulistauksessa.


Syllabus button
Kuva 2. Syllabus nappula kurssin etusivulla.

  1. Tarkista MyCoursesin etusivun filtterin tila
    a) Kurssien yhteenveto / Course Overview filtteri -> Kaikki
  2. Tarkista kurssi-ilmoittautumisen tapa Sisussa
    a) Normaali ilmoittautuminen. Opiskelija saa oikeuden kun ilmoittautuminen on hyväksytty. Voi tapahtua automaattisesti vasta kun ilmoittautumisaika Sisussa päättyy. Tarkista status Sisusta. 
    b) Ilmoittautuminen suoralla vahvistuksella. Opiskelija saa oikeuden 5-10 minuutin kuluessa

Lue lisää ilmoittautumisen tavoista Sisu ohjeesta 

Avaa Sisu


Peruskäyttö videona


In Finnish

In Swedish

In English

Using Latex in Forums

Users can use latex in forums and other text editos views. See documentation and markup in https://docs.moodle.org/39/en/Using_TeX_Notation

MyCourses Help

MyCourses' support address is mycourses(at)aalto.fi

MyCourses-tuki auttaa MyCoursesiin liittyvissä pulmissa: mycourses(at)aalto.fi

MyCourses-stödet hjälper vid problem som gäller lärmiljön: mycourses(at)aalto.fi

MyCoursesin päivitystiedot