OPIT

Luennot verkkoon - ustream.tv

Kollegani kurssin luennot ovat luentojen jälkeen katsottavissa myös videoituina tallenteina netistä Ustream-palvelussa, www.ustream.tv

Palvelu vaikuttaa varsin näppärältä tavalta siirtää luentotallenteet nähtäviksi. Ilmaisen palvelun heikkoutena on ruutuun ilmestyvät mainokset, mutta mielestäni tämä on varsin pieni haitta muuten ilmavalta ja helppokäyttöiseltäkin vaikuttavaan palveluun. Kollegani näyttäisi lisäksi pätkineen luennon max 10 min pitkiksi pätkiksi, mikä tuntuu oivalliselta ratkaisulta verrattuna siihen, että yksittäinen pidempi luento olisi yhtenä pötkönä tarjolla.

Kollegani oli pitkään viritellyt mahdollisuutta videoida tai streamata luentoja nettiin. Tämä oli ollut tarkoitus toteuttaa joko reaaliaikaisena tai siten, että luento on katsottavissa myöhemmin. Jälkimmäisen vaihtoehdon etuina hän piti ajankäytön joustavuutta ja edellisen vahvuutena reaaliaikaisuuden mahdollistamaa interaktiivisuutta. Kuitenkin pitkään kehitteillä ollut ajatus ei koskaan ollut edennyt toteuttamisasteelle teknisten hankaluuksien vuoksi. ACP olisi toki yksi vaihtoehto, mutta tätä kollegani piti liian rajallisena yhtään laajamittaisemman kuvion toteuttamiseen. Tässä voisikin olla vipu-tiimille paikka miettiä vaivatonta teknistä ratkaisua verkkoluentojen vakiinnuttamiseksi.

  • No labels