OPIT

Kokemuksia tietoverkkotekniikan laitokselta

Minun oli vaikea löytää aikaa kollegahaastattelujen toteuttamiseksi, mutta viimein sain juteltua yhden professorin ja yhden nuoremman post-doc tutkijan kanssa, jotka kummatkin opettavat kursseja tahollaan.

Heidän näkemyksensä vastasivat omaa käsitystäni, että laitoksellamme (tietoverkkotekniikan laitos) sovelletaan edelleen perin vanhanaikaista luennot, harjoitukset ja tentti - lähestymistapaa. Nuorempi opettajista on soveltanut IRC-kanavaa kurssikeskusteluun (itse asiassa hänen kauttaan sain aikanaan idean itsekin käyttää sitä). Lisäksi hän oli kuullut ohjelmointiharjoituksissa TKK:lla käytetyn eräänlaisia automaattisia tarkistusmenetelmiä, jotka pulauttavat tuloksen onko työ hyväksytty vai hylätty erinäisten kriteerien tarkistamisen jälkeen. Tosin itse en näe kuinka tuollainen työkalu voisi palvella oppimista, vaikkakin opettajan tarkistustaakkaa se varmasti helpottaa. Laitoksellamme aika yleinen lähestymistapa on tehdä ohjelmointitoteutuksia jotka ratkaisevat jonkun kurssilla käsitellyn ongelman, näin myös haastatelluissa tapauksissakin. Koska kurssit koskevat tietoverkkoja, ja harjoitukset siten monesti Internet-kommunikointia, tämäkin on tavallaan TVT-menetelmä :-)

Lisäksi pohdimme mitä välineitä kollegat voisivat kuvitella ottavansa käyttöön lähitulevaisuudessa. Twitter tuli esiin eräänlaisena tiedotuskanavana, mutta totesimme myös että saman tiedottamisen voi hoitaa nykyisin Nopan kauttakin. Itse asiassa olimme samaa mieltä siitä, että Noppa kaikessa yksinkertaisuudessaan on nykyiselläänkin aika hyvä tuki kurssille. Sen avulla tiedottaminen, materiaalien ja tehtävien jako toimii melko hyvin.

  • No labels