OPIT

Erillisopiskelijoiden lukukausi-ilmoittautuminen

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Aikanaan OOP-joryssa on päätetty (myös OOPAS hyväksynyt syksyllä 2017), että Aallossa tullaan luopumaan erillisopiskelijoiden lukukausi-ilmoittautumisvelvollisuudesta lukuvuodesta 2018-2019 alkaen.

Erillisopiskelijoilla tarkoitetaan tässä seuraavia: joo-opiskelija, täydennyskoulutus, muut rajatut sopimusopinnot, muut sopimusopinnot, yksittäiset kurssit, muut erilliset opinnot.  


Kun lukukausi-ilmoittautumisesta on luovuttu, erillisopiskelijalla on mahdollisuus suorittaa kursseja ja osallistua opetukseen aina silloin kun hänen opinto-oikeutensa on voimassa. Erillistä läsnä-/poissaoloilmoittautumista ei tarvitse tehdä, eikä lukukausi-ilmoittautumista tarvitse kirjata Oodiin. 


Vaihto-opiskelijoilla säilyy läsnä-/poissaoloilmoittautumisvelvollisuus johtuen mm. siitä että he voivat halutessaan kuulua ylioppilaskuntaan.


Koulujen tulisi käydä läpi kaikki erillisopiskelijoihin (ei vaihto-opiskelijoihin) liittyvä ohjemateriaali ja poistaa ohjeista mahdolliset tiedot/viittaukset lukukausi-ilmoittautumisen tekemisestä. Ohjeet tulisi päivittää koskien erillisopiskelijoita, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2018. OPIT-tiimi käy läpi omat ohjeensa kevään aikana.


Tämä muutos toteutetaan alkaen lukuvuodesta 2018-2019. Tämän jälkeen erillisopiskelijoiden statuksena näkyy ”avioin/erillinen”, ei ”läsnä-/poissaoleva” kuten tähän asti.