OPIT
testi

...

Hei,

 

Lakisääteisiin poissaoloihin, jotka alkavat 1.8.2016 tai sen jälkeen on opiskelijan ilmoittauduttava poissaolevaksi, mikäli hän haluaa tämän perusteella pidennystä opintoaikaansa. Aikaisemmin Oodi on pidentänyt opinto-oikeuden voimassaoloaikaa lakisääteisen syyn verran, riippumatta opiskelijan ilmoittautumisen statuksesta (läsnä / poissa).

 

Liitteenä oleva teksti on lisätty Intoon uutena sivuna lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyviin teksteihin. Teksti käännöksineen on lisätty yhteisten asioiden pankkiin. Tämän lisäksi opiskelijoille tullaan lähettämään lukukausi-ilmoittautumiseen liittyvä sähköposti ensi viikon loppupuolella jossa tämä asia on myös kerrottu.  

 

Mikäli teillä on omia ohjeita liittyen lakisääteisiin poissaoloihin päivittäkää nämä tekstit siten että niissä käy ilmi tämä muutos  (opiskelijan tulee olla ilmoittautunut poissaolevaksi mikäli hän haluaa jatko opintoaikaansa lakisääteiseen syyhyn perustuen). Tämä muutos koskee lakisääteisiin syitä, jotka alkavat 1.8.2016 ja sen jälkeen.    

 

Ystävällisin terveisin,

   Heli, Katri ja Timo

 

 

 

 

Katri Laaksonen

Järjestelmäsuunnittelija

Oppimispalvelut, Oppimisen IT (OPIT)

Aalto-yliopisto PL 11120 (Otakaari 1)

U223d, p. 050-376 5327, katri.j.laaksonen@aalto.fi

 

 

WinOodi version 4.4.2 muutokset + WebOodi.pptx

 

WinOodi -sovellus päivitetään uuteen versioon keskiviikkona 4.1. Päivitykset käynnistyvät keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin kun kone on Aalto-verkossa virta päällä. Työaseman ollessa logoff –tilassa eli kun käyttäjä ei ole kirjautuneena tai on kirjautuneena mutta WinOodi ei ole auki uusi versio päivittyy automaattisesti. Mikäli WinOodi on avattuna tulee ennen päivitystä ruudulle kysymys  ”…Do you want to start this update?” minkä voi hyväksyä kunhan ei ole tallentamatonta tietoa WinOodissa. 

Päivityksen voi myös käynnistää seuraavasta linkistä löytyvillä ohjeilla manuaalisesti 4.1. alkaen https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=8695347 – kannattaa ottaa huomioon että tämä saattaa asentaa muitakin sovelluspäivityksiä mitkä pitää odottaa rauhassa loppuun.

Päivityksen yhteydessä mahdolliset käyttäjän itse aiemmasta WinOodi-versiosta tekemät työpöytäkuvakkeet lakkaavat toimimasta ja ne voi itse siirtää roskakoriin.

Sovellukset löytyvät Window:sin työpöydän vasemman alanurkan Start-valikosta  ”All Programs”-kohdan alta. Ne löytyvät helposti myös kirjoittamalla Start-valikon hakukenttään ”winoodi”.

Uudesta versiosta ei tule automaattisesti työpöytäkuvakkeita, mutta käyttäjät voivat sen asentumisen jälkeen itse lisätä kuvakkeet omalle työpöydälleen kahdella tavalla: raahaamalla ko. kuvakkeen yllä kerrotusta ohjelmavalikosta hiiren vasemmalla näppäimellä työpöydälle tai valitsemalla kuvakkeen hiiren oikealla näppäimellä, ja sitten ilmestyvästä valikosta  ”Send to –> Desktop (create shortcut)”.

 

Normaalisti käytetään ”Tuotanto”-kuvakkeita. Ne käynnistävät uuden version muuten samalla tavalla, paitsi ”Tuotanto ISO” käynnistää suuremmalla kirjasinkoolla.

Mitä jos havaitsen ongelmia asennuksessa tai uudessa versiossa?

Mikäli havaitset ongelmia uuden version asentumisessa ota yhteyttä ITS Service Deskiin osoitteella servicedesk@aalto.fi

Mikäli ongelmia on päivittyneen WinOodin käytössä, ota yhteyttä Oodin helpdesk-osoitteeseen oodi@aalto.fi

 

 

Hyvää Uutta Vuotta 2017 !!

   t. Katri

 

 

LIITE:   Yhteenveto versiossa olevista muutoksista, jotka näkyvät loppukäyttäjille. 

Hei,

 

Win- ja WebOodista otetaan käyttöön uusi versio keskiviikkona 4.1.2017.

Version muutoksista yhteenveto ja tarkemmat tiedot lähetetään sähköpostilla viimeistään tiistaina 3.1.2017.

 

 

WebOodin aloitussivulle on nyt päivitetty alla oleva ilmoitus WebOodissa olevasta käyttökatkosta. Ilmoitus päivitetään myös Intoon ja Insideen ensi viikolla.

 

 

WebOodissa käyttökatko ti 3.1.2017 klo 17.00 – 18.00

 

WebOodissa on käyttökatko tiistaina 3.1.2017 klo 17.00 – 18.00. Katkon syynä on uuden version käyttöönotto. Katkon aikana WebOodi ei ole toiminnassa, eikä sinne voi kirjautua. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa. Oppimisympäristö MyCourses toimii Oodi-katkon aikana normaalisti.

 

------

Avbrott i WebOodi ti 3.1. kl. 17-18

 

På tisdag 3.1. hålls ett avbrott i WebOodi kl. 17.00-18.00. Orsaken till avbrottet är en uppdatering av ny version. Under avbrottet är WebOodi (oodi.aalto.fi) ur bruk och det är inte möjligt att logga in i systemet. Vi beklagar eventuella olägenheter avbrottet medför. MyCourses fungerar normalt under WebOodi-avbrottet.

 

-----

Maintenance break in WebOodi on Tue January 3, 2017 from 5 p.m. to 6 p.m.

 

There will be a maintenance break in WebOodi on Tuesday January 3, 2017 from 5 p.m. to 6 p.m. caused by an upgrade to a new version. During the break WebOodi won't be in use and the users won't be able to log in. We are sorry for the inconvenience.  MyCourses learning environment will work normally during the Oodi maintenance break.

 

 

Hyvää joulun odotusta kaikille!

t. Katri

 

 

 

Katri Laaksonen

Järjestelmäsuunnittelija

Oppimispalvelut, Oppimisen IT (OPIT)

Aalto-yliopisto PL 11120 (Otakaari 1)

U223d, p. 050-376 5327, katri.j.laaksonen@aalto.fi

 

 

Testi

teksti tähän