Child pages
  • Kentucky
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kentucky tai Kentucky(stani)n sosialistinen osuusliittotasavaltio (myös Kentuckyn yhteishyvä) on Yhdysvaltain 15. osavaltio. Sen autonomia on viety niin pitkälle, että alueen virallinen poliittinen järjestelmä on kommunismi. Kentuckyssa tuotetaan hevosia, maitotuotteita, maissia ja KFC-koreja. Näistä merkittävin on viimeisenä mainittu, joka muodostaa koko osuusliittotasavaltion taloudellisen selkärangan.

Kentuckyn historia on sikäli kummallinen, että vain pieni määrä intiaaneja teurastettiin valkoisen miehen vallatessa maata. Suurin osa alueesta myytiin valkolaisille vuosina 1768 ja 1775. On aina iloinen asia huomata, kuinka raha ylittää kaikki kulttuurilliset eroavaisuudet ja hitsaa tarvittaessa vaikka aasin ja merimakkaran yhteen. Tästä lisää osiossa "Kentucky Fried Chicken".

1930-luvulle asti Kentuckyssa oli varsin rauhallista. Hevoset hirnuivat niityillä, pikkulapset vierittelivät vanteita kepeillä, aikuiset ryystivät kahvettia terasseilla. Sitten tuli Suuri Masennus, joka vei nirrin monilta ja työn kaikilta. Tuolloin Weather Girls äänitti It's raining men -kappaleen, ja elanto saatiin ryöstömurhaamalla. Laman seurauksena useat menettivät uskonsa kapitalismiin.

http://hiki.pedia.ws/wiki/Kentucky