Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Presentations

 1. Enabling environment in Aalto University

Reports

 1. Aalto-­yliopiston taideteollisen korkeakoulun henkilökohtaisten opintosuunnitelmien (HOPS) käytänteiden kartoitus laitoksittain. Syyslukukausi 2011. Sara Rönkkönen / harjoittelija OOP, Aalto ARTS 14.10.2011
 2. SCI-opiskelijoiden hyvinvointiselvitys (Inside)

 

 • No labels

1 Comment

 1. Taustaksi Turun yliopiston käytäntö. TY:ssa suositus vammaisia ja erilaisia oppijoita (Aalto: "monenlaiset oppijat") koskevista erityisjärjestelyistä on työkalu, jonka avulla vammaisilla ja erilaisilla oppijoilla (monenlaisilla oppijoilla) on mahdollisuus saada heille välttämättömät opetusjärjestelyt, jotta he voisivat opiskella yhdenvertaisesti muiden kanssa. Olemme yhtä meiltä TY:n Paula Pietilän kanssa siitä, että 'opetusjärjestelyt' on parempi termi kuin 'erityisjärjestelyt'. TY:ssa järjestelyjen tarve ja kysyntä on hissuksiin kasvannut ja vuonna 2014 suosituksia opetusjärjestelyjä varten on TY:ssa tehty 40 opiskelijalle. 

  Järjestelyjä koskeva tieto luokitellaan arkaluonteiseksi, joten suosituksiin liittyvää yksilöityä tietoa ei tallenneta. Silti suositukset rekisteröidään, mutta tähän rekisteriin ei ole pääsyä muilla kuin nimetyllä rekisterin hoitajalla. Opiskelija voi luonnollisesti tarkistaa omat tietonsa. Vuosittaisessa saavutettavuuden toimintakertomuksessa (TY) kerrotaan vain suositusten määrät, mutta ei muuta.

  TY:n suositus on verkossa: http://www.utu.fi/fi/Opiskelu/opiskelun-tueksi/Sivut/Opintojen-esteett%C3%B6myys.aspx (neljäs linkki ylhäältä).

  Paula Pietilä vastaa mielellään lisäkysymyksiin. Tiedoksi Anna Johansson ja Aija Kuurne